Video SCANDAL MONSTRU la o grădiniță privată din CONSTANȚA. Copiii erau bătuți și adormiți cu... vin - VIDEO ȘOCANT!

6589
44

Articole de la același autor

Scandal fără precedent în sistemul preșcolar din județul nostru: angajatele de la o grădiniță din municipiul Constanța sunt acuzate de părinți că au bruscat copii, care au vârste între doi și șase ani, ba chiar că le-ar fi dat să bea vin, pentru a-i adormi la prânz. Procurorii constănțeni au deschis o anchetă.


Părinții a zeci de copii care frecventau Centrul de dezvoltare și educație "Micul Regat", din municipiul Constanța, sunt îngroziți. Au ales respectiva instituție pentru ca micuții lor, cu vârste cuprinse între doi și șase ani, să fie educați, să fie îngrijiți mai bine decât în sistemul de stat și, așa cum scrie și în prezentarea afișată pe pagina web a centrului, să fie iubiți. În schimb, spun ei, după cum se poate vedea pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale unității, copiii erau bruscați de angajate, erau smuciți, târâți pe covor, loviți peste față și amenințați. Acum, întreaga situație este în atenția procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, iar trei educatoare sunt anchetate penal. 




Cameră video ascunsă în jucărie 
Totul a ieșit la iveală după ce o mămică a observat că micuțul ei este traumatizat și nu mai vrea să meargă la "grădi". L-a trimis la centru cu o jucărie de pluș, în care a ascuns o cameră de luat vederi, iar ulterior a avut acces și la sistemul de supraveghere al instituției. Așa a aflat ceea ce se întâmpla de fapt în unitate și s-a adresat procurorilor constănțeni. Iar în cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire a părinților, având în vedere că o parte dintre ei nu știau nici despre imaginile surprinse, nici despre ceea ce se întâmpla în grădinița respectivă. 
"Vom face demersuri în Justiție. O parte dintre părinți au văzut filmulețele, alții le-au vizionat astăzi (n.r. ieri) și își formează propriile păreri. Filmulețele au fost realizate cu sistemul de supraveghere video al grădiniței, în două zile, când camerele de supraveghere nu au mai fost închise după ora 12,00, așa cum se întâmpla de obicei. Până în ora 12,00 totul se petrecea normal, iar după oprirea camerelor de supraveghere se întâmplau lucrurile care pot fi vizionate și în filmulețe", a declarat pentru "Cuget Liber" Roman Dumitru Ștefan, avocatul care-i reprezintă pe o parte dintre părinți. 
Aspectele teribile au fost descoperite și urmare a unei "scăpări" a angajatelor, spun părinții. De obicei, imaginile surprinse erau șterse de una dintre educatoare, dar atunci când aceasta a lipsit câteva zile, colegele nu au știut că erau înregistrate. Iar imaginile sunt grăitoare: copiii sunt loviți peste față, alții sunt târâiți pe covor și bruscați. 


Copii adormiți cu vin?
Acuzațiile nu se opresc însă aici. Tot părinții susțin că micuților lor li se dădea să bea vin, pentru a adormi mai repede la prânz și a nu face gălăgie. Ba mai mult, se pare că una dintre fetițe, care s-a scăpat pe ea și a murdărit pătuțul în care dormea, ar fi fost pusă să se întindă și să miroasă ceașaful murdar. Acuzații grave, asupra cărora urmează să facă lumină ancheta deschisă de oamenii legii. 
Pe de altă parte, o parte dintre părinți s-au arătat intrigați de faptul că ancheta penală a fost demarată de la sfârșitul anului trecut, dar ei au aflat târziu despre aceasta. 
În prezent, cercetările vizează trei angajate; dar avocatul Roman Dumitru Ștefan a precizat că dorința părinților este să fie acuzată și conducerea unității. Mai mult, deși în prezent angajatele sunt cercetate pentru purtare abuzivă, părinții spun că vor solicita schimbarea încadrării în rele tratamente aplicate minorului. 


Grădinița nu este autorizată de Ministerul Educației 
În altă ordine de idei, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean spun că respectivul centru este unul privat și funcționează fără autorizație de la Ministerul Educației. De altfel, de aceea nici nu ar purta denumirea de "grădiniță" sau "creșă".
Am încercat să luăm un punct de vedere și de la reprezentantele Centrului "Micul Regat", dar nu a fost posibil, ambele directoare având telefoanele închise. Pe surse am aflat, însă, că toate angajatele vizate de ancheta oamenilor legii au contractele de muncă suspendate, până la finalizarea cercetărilor. 


Comentează știrea

44 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
..........
3 iunie 2014
.........

In Biblie scrie clar ca: daca nu il asculti pe Bunul Dzeu naiba te ia...asa si aici, daca aia miciii nu au ascultat si au luat o, DUmnezeu a dat startul la pedepse

noni
3 iunie 2014
revoltator

Sunt parinte si m-am ingrozit la ce am vazut. Daca aveam nesansa sa am copilul acolo, sa te vezi ce dadeam si eu drumul la pedepse pt distrusele de acolo. Tot cu camerele inchise...si nu e instigare la violenta, ar fi dreptate. Toate nenorocitele trebuie sa manance o paine, dar cine le-a pus sa munceasca acolo daca nu le place ? Ce vina aveau acei copii, care pareau chiar cuminti in imagini ? Pedepsite exemplar !!

nae
3 iunie 2014
Dumnezeu nu doarme

Cu 1000 ron pe luna cit costa un plod acolo traiesc trei copii necajiti fara gradinite de fite numai cu o bucata de piine fara educatie fara nimic.Dumnezeu nu bate cu parul nici el nu mai suporta bataia asta de joc care e numita economie de piata romaneasca :furt ,coruptie,spaga,trafic,nepotism etc ,de aici vin veniturile descurcaretilor care dau copii la scoli private.Unui copil inteligent i se taie din start macaroana la educatie ptr a face loc astora,In Romania unde legea se aplica dupa consistenta spagii totul e posibil,daca mai pui si coruptia din invatamint ajungi sus.

Traian Basescul
3 iunie 2014
Ce ma ?...

Ce ma, bataia-i rupta din Rai, eu asa am fost educat cu bataie si am ajuns Presedinte, am mai dat si cu capul, am mai dat si cu dosul palmei si n-am patit nimic, chiar daca am fost filmat ca la acesta gradinita. In concluzie ...puneti sigiliul pe gradinita, toti si toate sunt vinovate acolo !!!...A...am uitat, Antena 3 e aici ?....

gogu
3 iunie 2014
pt nae

nae se pare ca si tu tras ceva vin de dimineata

pt gogu
3 iunie 2014
gogule

gogule esti dus baiete sau si tu esti unul din evazionisti,peste, corupt, etc

aaaaaaaaaaaaa
3 iunie 2014
mare noutate

oligofrenele de la gradinita 42 faceau la fel azi copiilor iar directoarea de acolo era o cutomana dementa care avea crescatorie de caini maidanezi in curtea gradinitetei acum cativa ani-2008-2010

SAB
3 iunie 2014
OROARE

NISTE TAMPITE, INSTABILE PSIHIC ANGAJATE PE POST DE.........? DACA AVEAM COPILUL ACOLO LE TRAGEAM O MAMA DE BATAIE, MACAR SA MA RACORESC! IN LEGE NU PREA MAI AM INCREDERE.

gogu
3 iunie 2014
nae si pt gogu

stai linistit(a) ca am o munca foarte onesta si nu sunt latrau pe site-uri dar prea judecati aspru niste simpli copii.va inteleg frustrarile adunate in anii de comunism si mai apoi amplificate de basisti,pontaci,voiculescieni samd dar nu dati in niste simpli copii.atat.

gogu
3 iunie 2014
nae si pt gogu

stai linistit(a) ca am o munca foarte onesta si nu sunt latrau pe site-uri dar prea judecati aspru niste simpli copii.va inteleg frustrarile adunate in anii de comunism si mai apoi amplificate de basisti,pontaci,voiculescieni samd dar nu dati in niste simpli copii.atat.

44 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6223 secunde