Scandal la Mangalia. Polițiștii acuză că nu au voie să dea amenzi. "Este o aberație"

Miercuri, 02 Mai 2018, 18:58
17245
Acuzații incredibile din interiorul Poliției, în județul Constanța. Agenții din Mangalia se plâng că sunt "legați" de mâini de propriii șefi. Acestora li s-ar fi interzis să dea amenzi și să poarte echipament de protecție, după ce ar fi sancționat "VIP-uri" din localitate. 


Șeful Poliției județului Constanța neagă că ar fi dat o asemenea dispoziție și că, din contră, și-a încurajat subalternii să-și facă datoria cât mai bine. 


Acuzațiile au la bază, spun reprezentanții Sindicatului Europol, o dispoziție verbală a comisarului șef Constantin Dancu, inspectorul șef împuternicit al IPJ Constanța, prin care li se interzice polițiștilor de ordine publică să poarte echipament de protecție (ham/vestă cu elemente fluorescent reflectorizante, coafă albă sau uniformă cu elemente de vizibilitate, cum sunt cămășile/tricourile alb-albastre) și să aplice contravenții la regimul rutier. 


Contactat de ziarul "Cuget Liber", Constantin Dancu a negat aceste acuzații. 


"Cum să le spun polițiștilor de ordine publică să nu oprească autoturisme în trafic? Este o aberație, nu le-am spus polițiștilor în viața mea să nu dea sancțiuni, ba din contră, au fost încurajați să facă asta. Au fost încurajați, inclusiv, să-și susțină calitatea de poliție rutieră. Le-am transmis oamenilor să oprească mașini, să legitimeze persoanele, să controleze portbagajele și să-și facă datoria, asta dacă vrem să avem succes în această activitate", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisar șef Constantin Dancu, inspector șef împuternicit al IPJ Constanța. 


Interesant este că întreg scandalul a pornit, potrivit unor surse, din Mangalia. Subcomisarul Gabriela Iacob, adjunctul comandantului Poliției Mangalia i-ar fi chemat în birou pe polițiștii de la ordine publică și le-a transmis ca nu cumva să mai aplice vreo sancțiune la regimul rutier. Aceleași surse spun că polițiștii au fost amenințați de Gabriela Iacob pentru că mai mulți oameni de afaceri, dar și interlopi s-ar fi plâns că au fost sancționați după ce au încălcat regimul rutier. 


De asemenea, comisar șef Marin Dincă, șeful Poliției Mangalia, este acuzat că a mers personal pe teren să verifice dacă oamenii săi din subordine poartă echipament de protecție și își fac treaba. Văzân-du-și oamenii la datorie, Dincă le-ar fi interzis polițiștilor să mai dea amenzi. 


"Pentru că băieții de la Ordine Publică și-au făcut treaba și au amendat «VIP-urile», acestora li s-a transmis să nu mai oprească mașini și să nu mai aplice sancțiuni la regimul rutier. De asemenea, li s-a transmis să nu mai poarte echipament de protecție. Șeful Poliției Mangalia a mers în teritoriu, în control, și l-a pus pe un coleg să se dezbrace, să-și dea cămașa jos, pentru că așa a vrut el. Aici s-a ajuns, din păcate", ne-a precizat Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Europol Constanța. 
Luând în calcul aceste acuzații, surse din cadrul IPJ Constanța spun că există posibilitatea ca dispoziția verbală despre care se vehiculează să nu fi fost dată de inspectorul șef. Dacă această variantă se dovedește a fi reală, conducerea Poliției Mangalia este datoare cu explicații, în urma neregulilor semnalate de sindicaliști. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3604 secunde