Scandal la Mangalia. Polițiștii acuză că nu au voie să dea amenzi. "Este o aberație"

17333
6
Scandal la Mangalia. Polițiștii acuză că nu au voie să dea amenzi.
Acuzații incredibile din interiorul Poliției, în județul Constanța. Agenții din Mangalia se plâng că sunt "legați" de mâini de propriii șefi. Acestora li s-ar fi interzis să dea amenzi și să poarte echipament de protecție, după ce ar fi sancționat "VIP-uri" din localitate. 


Șeful Poliției județului Constanța neagă că ar fi dat o asemenea dispoziție și că, din contră, și-a încurajat subalternii să-și facă datoria cât mai bine. 


Acuzațiile au la bază, spun reprezentanții Sindicatului Europol, o dispoziție verbală a comisarului șef Constantin Dancu, inspectorul șef împuternicit al IPJ Constanța, prin care li se interzice polițiștilor de ordine publică să poarte echipament de protecție (ham/vestă cu elemente fluorescent reflectorizante, coafă albă sau uniformă cu elemente de vizibilitate, cum sunt cămășile/tricourile alb-albastre) și să aplice contravenții la regimul rutier. 


Contactat de ziarul "Cuget Liber", Constantin Dancu a negat aceste acuzații. 


"Cum să le spun polițiștilor de ordine publică să nu oprească autoturisme în trafic? Este o aberație, nu le-am spus polițiștilor în viața mea să nu dea sancțiuni, ba din contră, au fost încurajați să facă asta. Au fost încurajați, inclusiv, să-și susțină calitatea de poliție rutieră. Le-am transmis oamenilor să oprească mașini, să legitimeze persoanele, să controleze portbagajele și să-și facă datoria, asta dacă vrem să avem succes în această activitate", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisar șef Constantin Dancu, inspector șef împuternicit al IPJ Constanța. 


Interesant este că întreg scandalul a pornit, potrivit unor surse, din Mangalia. Subcomisarul Gabriela Iacob, adjunctul comandantului Poliției Mangalia i-ar fi chemat în birou pe polițiștii de la ordine publică și le-a transmis ca nu cumva să mai aplice vreo sancțiune la regimul rutier. Aceleași surse spun că polițiștii au fost amenințați de Gabriela Iacob pentru că mai mulți oameni de afaceri, dar și interlopi s-ar fi plâns că au fost sancționați după ce au încălcat regimul rutier. 


De asemenea, comisar șef Marin Dincă, șeful Poliției Mangalia, este acuzat că a mers personal pe teren să verifice dacă oamenii săi din subordine poartă echipament de protecție și își fac treaba. Văzân-du-și oamenii la datorie, Dincă le-ar fi interzis polițiștilor să mai dea amenzi. 


"Pentru că băieții de la Ordine Publică și-au făcut treaba și au amendat «VIP-urile», acestora li s-a transmis să nu mai oprească mașini și să nu mai aplice sancțiuni la regimul rutier. De asemenea, li s-a transmis să nu mai poarte echipament de protecție. Șeful Poliției Mangalia a mers în teritoriu, în control, și l-a pus pe un coleg să se dezbrace, să-și dea cămașa jos, pentru că așa a vrut el. Aici s-a ajuns, din păcate", ne-a precizat Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Europol Constanța. 
Luând în calcul aceste acuzații, surse din cadrul IPJ Constanța spun că există posibilitatea ca dispoziția verbală despre care se vehiculează să nu fi fost dată de inspectorul șef. Dacă această variantă se dovedește a fi reală, conducerea Poliției Mangalia este datoare cu explicații, în urma neregulilor semnalate de sindicaliști. 


Comentează știrea

Costi
3 mai 2018
?

Asa se intampla cand conducerea este politica, daca bagi profesionisti nu esti constrans cu nimic, ai luat spaga,bagi capul la cutie, nu ai curaj sa te duci sa aplici legea...

Janik
3 mai 2018
Politist roman

Ai uitat Dinca de unde a plecat de ce nu recunoaste ca lea interzis agentilor sa sanctioneze la circulatie si lea spus personal sa nu mai poarte echipament de rutiera

Aquarius
3 mai 2018
In legatura cu Doamna Iacob

Eu cred ca e tocmai invers doamna Iacob iese la actiunu cu subalternii sa isi faca treaba? Sau sunteti aia care nu ati putut sa cadeti la invoiala cu politistul.in aceasta minivacanta a iesit la actiuni de la ora 2 dimineata pana la ora 12 ziua.Nu mai denigrati un om care isi face treaba!V-a prins la actiuni bauti si v-a facut dosar penal? Mergeti cu taxiul daca ati baut

Localnic
3 mai 2018
Accident usor

Atâta nesimțire pe acești,, milițieni,, am fost lovită de un cunoscut al polițistului de servici, și ce credeți,era să-mi dea mie amenda ca de ce nu m-am dat la o parte, 👎pt ca acel șofer își cu pare șosea și eu trebuia sa întru în șanț, ca să treacă... ca na'e vazut ul domnului milițian..... Rușine! Nu va faceți treaba, lăsați pe alții!

Mangaliot
3 mai 2018
Polițist în aciune

Bună ziua! As vrea sa fac o sesizare ca în Mangalia este un polițist de la rutiera (mai brunet) în jur de 40 și ceva de ani, care vorbește foarte urat, face și spume la gura. Când m-a oprit în trafic, pe lângă ca nu s-a prezentat, nici măcar nuu a avut bunul simt sa explice de ce a oprit.. Halal oameni ai legii! As dori sa se facă un schimb de experienta cu Olanda sau Germania, cred ca pe mulții i-ar împușca...

Vip
3 mai 2018
bara-bara

Da, asa este; pentru ca se cunosc si isi fac servicii reciproce, politistii de la rutiera si nu numai se intorc cu spatele cand, vreun interlop sau mare parton de terasa incalca legea sau duhnesc a bautura si isi iau partea la una mica, pe terasa... Nitoi era pleazna intr-o seara, si l-au vazut gaborii cum se clatina cu masina la sens dar s-au scarpinat in buric, fix atunci. Despre toate astea se stie, se vede dar, noi sa fim sanatosi si sa ne pazim de inconstienti de teapa astora

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5646 secunde