Scandal la Dubai Expo 2020: Statuia lui David de Michelangelo, cenzurată de organizatori din motive de nuditate

344
1
Scandal la Dubai Expo 2020: Statuia lui David de Michelangelo, cenzurată de organizatori din motive de nuditate - expodubai-1633264338.jpg

Articole de la același autor

Este scandal la Expo Dubai 2020. O replică în mărime naturală a statuii lui David de Michelangelo, care ar fi trebuit să fie principalul punct de atracţie al pavilionului Italiei a dat naştere unor dezbateri aprinse.

Potrivit Antena3.ro, opera de artă realizată cu o imprimantă 3D a fost expusă în aşa fel încât vizitatorii să poată vedea doar bustul şi capul lui David.

Măsura a fost luată pentru a respecta rigorile din lumea arabă privitoare la nuditate însă a scandalizat oamenii de cultură italieni care îi acuză pe organizatorii expoziţiei de ipocrizie şi spun că prin acest gest statul italian a fost umilit, iar arta torturată.

Statuia din acril, care cântăreşte 450 de kilograme, a fost realizată pe parcursul a patru luni la Universitatea din Florenţa şi este considerată cea mai fidelă replică a operei originale, create de Michelangelo în secolul al XVI-lea.


Comentează știrea

denis serban
17 noiembrie 2021
sclavagism

mai dai in kkt cu DUBAI ul lor fake ...niste salbatici care s au imbogatit si tin scalvi toti indienii si filipinezii..in spatele luxului sunt milioane de oameni care traiesc ca sclavii in conditii mizere

Pagina a fost generata in 0.5799 secunde