Mai multe ştiri online:

Scandal în penitenciare! Angajații nu și-au primit banii pentru orele suplimentare

Ştire online publicată Miercuri, 11 Iulie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Angajații din Penitenciarul Poarta Albă și din restul țării îl acuză pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, de abuz în serviciu. Aceștia spun că nu și-au primit banii pentru orele suplimentare efectuate din cauză că ministrul nu vrea să semneze ordinul care dispune plata respectivă.


„Pregătim o nouă plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Tudorel Toader; cât încă mai avem legi. Deși a avut peste trei luni la dispoziție pentru a clarifica modul în care trebuie plătite orele suplimentare pentru angajații din penitenciare, ieri, 10 iulie, zi de salariu, angajatii din penitenciare nu și-au primit banii pentru orele suplimentare pentru că ministrul justiției întârzie semnarea unui ordin. În urma protestelor organizațiilor sindicale, în Parlament s-a aprobat prin Legea nr. 79/2018 ca orele suplimentare care nu pot fi recuperate în termen de 60 de zile să fie plătite angajaților din penitenciare și poliție începând cu data de 1 aprilie. În consecință la salariul din iulie ar fi trebuit plătite orele nerecuperate în aprilie. Ceea ce nu este posibil din vina ministrului Justiției”, susțin reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.


În plus, angajații din penitenciare mai au de recuperat peste un milion de ore suplimentare din perioada 2016 - 2018 pentru care trebuie găsită o soluție legislativă și bugetară. 


„Guvernul trebuie să plătească această datorie de peste 10,5 milioane de euro angajaților din penitenciare. În consecință, îl avertizăm public că nerespectarea legii în ceea ce privește plata orelor suplimentare efectuate și nerecuperate în termen de 60 de zile ne va pune în neplăcuta situație de a depune o nouă plângere pentru abuz în serviciu sau, după caz, neglijență în serviciu, împotriva domniei sale. Încă mai sunt pedepsite”, precizează Sorin Dumitrașcu, președintele FSANP.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.9217 secunde