Scandal în Biserica constănțeană! "Preotul Calinic a murit din cauza băuturii". IPS Teodosie cunoștea situația

Marţi, 05 Decembrie 2017
5571
Un nou scandal a izbucnit în sfera religioasă constănțeană. După construcțiile "cu cântec" (din parcuri sau fără autorizații), preoți beți, preoți implicați în grave accidente rutiere sau surprinși în fundul gol, s-a trecut la un alt nivel: starețul Mânăstirii "Peștera Sf. Ap. Andrei", Cosma Mitu, este acuzat - nici mai mult, nici mai puțin - că ar fi provocat decesul ieromonahului Calinic Hrib!

În acest caz, Arhiepiscopia Tomisului a emis un comunicat de presă, în care explică faptul că ieromonahul Calinic Hrib nu ar fi murit din cauza corecțiilor fizice încasate, ci a… băuturii.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cunoștea situația de la mânăstirea amintită, fiind adeseori prezent acolo, și a depus toate eforturile pentru a-l readuce pe părintele căzut în patima alcoolului pe drumul cel bun.

v v v

Redăm în rândurile următoare comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

1. Părintele Calinic a murit pe 25 septembrie 2016, în Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei" Constanța. Cauza reală și oficială a decesului o constituie "stop cardio-respirator; ciroza hepatică decompensată, insuficiență hepatică cronică, encefalopatie hepatică", conform Certificatului medical constatator.

Înainte de deces, părintele Calinic a mai fost internat la SCJU Constanța pentru același diagnostic, "ciroză alcoolică a ficatului", starețul și medicii depunând toate eforturile pentru restabilirea sănătății pacientului, fapt confirmat de biletul de externare din 9 septembrie 2016, unde se precizează că pacientul se externează cu stare ameliorată. Din păcate, fără a judeca memoria părintelui Calinic, constatăm că nu violența, ci alcoolul este cauza pentru care părintele și-a pierdut, treptat, sănătatea și, în cele din urmă, viața. 

2. Relația dintre starețul Cosma Mitu și părintele Calinic a fost una firească unei obști monahale, de comuniune frățească și chiar prietenoasă purtare de grijă a starețului în încercarea de a-l recupera din dependență, fapt dovedit prin numeroasele declarații pe care părintele Calinic le-a făcut în scris. În plus, starețul mânăstirii a avut numeroase întâlniri cu familia părintelui Calinic, cu scopul de a-l ajuta să treacă peste dependența de alcool.

3. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost prezent sistematic în cadrul obștii monahale, cu care dialoga frecvent, inclusiv cu părintele Calinic, dar nu i s-au adus niciodată la cunoștință presupusele fapte de violență la adresa părintelui Calinic, nici oficial, nici neoficial, deoarece, după cum se observă, situația era cu totul alta. IPS Teodosie a susținut toate eforturile starețului și ale obștii de a-l recupera pe părintele Calinic din patima sa. Prin urmare, nu se impunea o anchetă din partea Arhiepiscopiei, ci un sprijin moral și material pentru un suflet ce se lupta cu dependența de alcool.

v v v

Declarațiile semnate de părintele Calinic nu fac deloc cinste Bisericii, demonstrând că acest personaj era nu numai căzut în patima alcoolului, ci și semi-analfabet… 

Pagina a fost generata in 0.3243 secunde