SCANDAL DE PROPORȚII LA ISU DOBROGEA! Adjunctul Vlăduț Ion, acuzat de hărțuire sexuală, discriminare și abuz în serviciu!

2128
8
SCANDAL DE PROPORȚII LA ISU DOBROGEA! Adjunctul Vlăduț Ion, acuzat de hărțuire sexuală, discriminare și abuz în serviciu! - ionvladut-1433744961.jpg

Articole recomandate

Scandal de proporții la ISU Dobrogea. Acuzațiile la adresa prim-adjunctului ISU Dobrogea, lt. col. Ion Vlăduț, și a altor ofițeri din echipa lui sunt halucinante. Hărțuire sexuală, discriminare pe criterii religioase, abuz în serviciu. Situația este cunoscută de Prefectura Constanța, conducerea IGSU, fiind plângeri penale și la Parchetul Militar, scrie evz.ro.


Ignorați de autorități, mai mulți ofițeri și subofițeri s-au adresat ziarului "Evenimentul zilei". Ei ar fi fost amenințați de prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, lt. col. Vlăduț Ion, "că atâta timp cât va fi el șef, noi nu vom promova în nicio funcție". Militarii confirmaseră în fața echipei de control de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU) un caz de hărțuire sexuală din partea lt. col. Vlăduț Ion asupra unei colege, plutonier.


Mai multe angajate, hărțuite sexual


Ar mai fi fost și alte angajate hărțuite, dar tânăra a fost singura care a avut curajul să sesizeze IGSU. Ar fi știut și tatălui ei, preot, care îl rugase, personal pe lt. col. Vlăduț Ion să-i lase fiica în pace. Un "protejat" al prim - adjunctului ISU ar avea aceleași "apucături". Și-ar ar fi bătut iubita în curtea ISU Dobrogea, angajată a unității, pentru că ar fi îndrăznit să ia apărarea colegelor.


Prim - adjunctul, "iertat" rapid 


Corpul de Control al IGSU l-a sancționat pe prim - adjunct cu "avertisment". Vlăduț Ion a obținut, însă, suspect de rapid, iertarea superiorilor săi pe motiv că "discuția despre dorințele de natură sexuală pe care le-ar avea în legătură cu plutonierul ..., atitudine 
repetată și în cazul altor persoane de sex feminin din unitate, este considerată contextuală".


Pedepsiți aspru că nu-și văd de treabă


"Represaliile" nu s-au lăsat așteptate. "Martorii" au fost aduși în fața Consiliului de disciplină și sancționți. Cel mai mare șoc l-a avut un ofițer. "În data de 28 aprilie am primit ordin de la lt. col. Ion Vlăduț să mă deplasez la DGA Constanța. Mi-a spus să-mi iau și geanta cu mine, în care să îmi pun o pijama, că cine știe, poate nu mă mai întorc de acolo", spune căpitanul. La DGA, unde a fost audiat împreună cu soacra lui, care avea o firmă de consultanță, a aflat că "plângerea penală fusese depusă chiar la DNA de către lt. col. Ion Vlăduț". Un subofițer de la detașamentul Palas, "martor" la hărțuirea sexuală, este pedepsit periodic.


Religia la control! Discriminare cât cuprinde



Cu toate că un Ordin al IGSU este clar cu privire la "netolerarea discriminărilor de orice fel la nivelul structurilor subordonate", mai mulți angajați ai ISU Dobrogea se plâng de discriminare religioasă, fapt nemaiîntâlnit în România. ISU Dobrogea are mai mulți angajați turci sau tătari. La fel ca și celelalte culte din România, musulmanii au liber de sărbătorile lor religioase. Nu însă și la ISU Dobrogea, unde lt. col. Vlăduț Ion cerea probe. "Rog ca Biroul de Resurse Umane să verifice dacă ofițerul este înregistrat în baza de date ca având religia musulmană", sau "subofițerul să facă dovada că este de religie musulmană", sunt două rezoluții ale primului adjunct ISU , anexate de reclamanți în sesizarea la Parchetul Militar. 


Ce spune șeful ISU DOBROGEA


Colonelul Gheorghe Constantin, numit șef ISU Dobrogea în luna decembrie 2014, după tragedia de pe lacul Siutghiol, confirmă spusele subalternilor săi: "Avertismentul pentru hărțuirea sexuală de care era acuzat lt. col. Vlăduț Ion a fost anulat aproape imediat în urma unei contestații, fiind sancționat, de fapt, pentru nerespectarea atribuțiilor de serviciu". Inițial, col. Gheorghe Constantin a catalogat acuzațiile de discriminare religioasă drept "o tâmpenie, e imposibil", dar, apoi, a verificat rezoluțiile lui Vlăduț Ion: "Ați avut dreptate. Vom lua măsuri conform legislației", a fost răspunsul lui, pentru EVZ. Șeful ISU Dobrogea și-a anunțat superiorii. Pentru a nu mai exista "abuzuri", atât prim- adjunctul cât și cei care îl contestă vor fi monitorizați, "să-și bage mințile în cap, că și așa funcționăm cu 60% din capacitate".


Cum se scuză acuzatul


Prim - adjunctul ISU Dobrogea, lt. col. Vlăduț Ion, fost ofițer de marină, devenit "pompier" prin transfer, în 2006, a declarat, pentru evz.ro: "Este o conspirație împotriva mea, din partea unor oameni care vor să schimbe prim adjunctul. Fabulații. Exclus. Nu-mi aduc aminte". Neagă vehement că ar avea susținere la centru. "Cine te poate susține dacă tu nu îți faci treaba?". IGSU nu ar fi fost sesizat pe hărțuire sexuală. "Exclus, nu sunt un zmeu care mănâncă oameni". Își dă cuvântul că "nu știu cine sunt martorii" la hărțuirea sexuală, iar acuzele sunt "fabulații". Relațiile cu tânăra care ar fi făcut sesizarea ? "Sunt la fel ca înainte, am înțeles, amândoi, că am fost victimele unui complot. A fost un show frumos. Simt că nici ea nu are ce să îmi reproșeze".


 






Comentează știrea

Dan
8 iunie 2015
Ajunge

Nu mai aruncati cu noroi gratuit inspre oameni care au fost stalpii unitatii cand a fost la greu. Marinarul v-a adus la mal.

abc
8 iunie 2015
isu

Nimic nu s_a schimbat la isu Dobrogea.....aceeasi cu cruntă mizerie cu oameni dezgustatori....spagari si spagagii..

Daniel
8 iunie 2015
Incopetenta

Funcționati cu 60% din capacitate ??? Pai in 2011 cand ati disponibilizat fara nici un criteriu nu va-ti gandit ca o sa ajungeti la 60% capacitate personal ? Incopetenta zace in voi domnilor din conducerea unitatilor si inspectoratului Isu Dobrogea. Incopetenta si functiile ocupate pe pile domnilor. Operativul se chinue in mizerie, fara dotari, fara echipamente de protectie si voi va bateti joc de munca lor. DNA sesizeatate o data si fa curatenie ...

dr akon
8 iunie 2015
Audacia et devotio

Am "facut Armata la Pompieri". Un an de zile nu am întâlnit oameni de așa factura proasta.Acuzații si acuzatorii.Problema este:selecția cadrelor.Înainte când te înscriai la o școală a M.I.erai verificat pana la clasa 1.Nu e o gluma!Scăpau si atunci lepre dar mult mai puține care erau eliminate de sistem.Cadrele de acum 20 de ani erau oameni de baza adevărate modele profesionale pentru m.t.Iar acum o groaza de foști militari in termen (cititorii)au ajuns Cadre militare fara a ști ce înseamnă acest lucru.Cat despre Cadrele M.Ap.venite prin transfer ce sa mai zic...faci pompieri din artileriști,infanteriști,marinari?Aia vin cu apucături rele

Marian
8 iunie 2015
Peste tot e la fel

Si cei de la ISU fac parte tot din poporul roman,nu au cum sa fie diferiti. In general la noi,nu doar in structurile militarizate sau cu ierarhie si reguli de tip aproape cazon,ci chiar peste tot,numele de sef atrage imediat schimbarea comportamentului. E ca la betie,odata ajuns sefi,multi o iau razna,devin ce pareau ca nu sunt,isi dau de fapt arama pe fata. Altii,cu functii mai mici devin lingecuristii sefilor,avand grija ca atunci cand au ocazia sa se vaiete colegilor ca de fapt ei nu fac nimic rau,sunt doar siliti sa o faca,incheind cu '' - Da' tu ce,...faceai altfel daca erai in locul meu ? Du-te mai,ca si tu faceai la fel ! " Astia suntem,asta e nivelul nostru.

catalin
8 iunie 2015

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

8 iunie 2015
Raspuns

Da, mare dreptate ai! Marinarul de fiecare data gaseste solutii sa ajunga la "mal"! Numai frustratii si incompetentii comenteaza! Anumite situatii impun decizii ale unui singur om! Numai cine nu a fost pus in situatia de lua decizii, nu stie ceea ce insemna! Da , ION VLDUT este colegul meu, il cunosc si nu cred in MIZERIILE spuse de provocatori si inepti!

Răspuns la: Ajunge
Adăugat de : Dan, 8 iunie 2015
Nu mai aruncati cu noroi gratuit inspre oameni care au fost stalpii unitatii cand a fost la greu. Marinarul v-a adus la mal.
rodica
9 iunie 2015
cautam colaboratori seriosi!

Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1992 secunde