Scafandrii militari din toată lumea se reunesc la Constanța

222
Scafandrii militari din toată lumea se reunesc la Constanța - scafandriimilitaridintoatalumea-1403543273.jpg

Articole de la același autor

Cea de-a patra ediție a exercițiului multinațional Eurasian Partenership Dive 14 se desfășoară la Constanța până pe 3 iulie. Exercițiul are ca obiectiv creșterea interoperabilității scafandrilor din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, România, SUA și Ucraina.

Peste 80 de scafandri din țările menționate vor executa scufundări reale, în raioanele maritime Constanța, având ca suport nave rapide de intervenție cu scafandri, pentru secțiunea EOD (Explosive Ordnance Disposal) și nava de intervenție cu scafandri de mare adâncime "Grigore Antipa", pentru secțiunea scufundări la mare adâncime.

Obiectivele secundare, stabilite pentru secțiunea EOD, sunt exersarea procedurilor de căutare și identificare a dispozitivelor explozive sub apă, de scanare laterală cu sonarul, de ridicare la suprafață și tractare în zona de distrugere, precum și stabilirea unor procedee comune de neutralizare și distrugere a dispozitivelor explozive improvizate sub apă.

În cadrul secțiunii de mare adâncime, scafandrii execută scufundări reale, cu alimentare de la suprafață, la adâncimi de peste 40 metri, precum și lucrări subacvatice de tăiere și sudură oxi-arc cu scule hidraulice. Exercițiul este condus de către scafandrii militari români. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5392 secunde