Scafandrii militari căzuți la datorie în Afganistan, în 2013, comemorați de colegii lor

Miercuri, 19 Septembrie 2018
221
Scafandrii militati căzuți la datorie în Afganistan, în anul 2013, vor fi comemorați de colegii lor, rude și prieteni. Ceremonia militară și religioasă este organizată de Centrul 39 Scafandri sâmbătă, 22 septembrie, începând cu ora 10.


Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu și sublocotenentul post-mortem Vasile Claudiu Popa, scafandri militari, au fost uciși în urmă cu cinci ani, în timpul executării unei misiuni de luptă în estul Afganistanului, într-un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat.


Ceremonia va avea loc la ansamblul comemorativ al scafandrilor din incinta instituției, unde se va oficia o slujbă religioasă de pomenire și se vor depune coroane de flori în memoria celor care și-au pierdut viața servind patria.


Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu avea 34 de ani, executa prima misiune în Afganistan si era angajat al Ministerului Apărării Naționale din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale. A fost decorat cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de "Cavaler", cu însemn de război, pentru militari.


Sublocotenentul post-mortem Vasile Claudiu Popa avea 28 de ani, era căsătorit, participa la a doua misiune în Afganistan și era angajat al M.Ap.N. din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO Article V și cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale. Acesta a fost decorat cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de "Cavaler", cu însemn de război, pentru militari.


Pagina a fost generata in 0.1543 secunde