Scădere de 90% a traficului la graniță. Se anunță controale drastice

244
Scădere de 90% a traficului la graniță. Se anunță controale drastice - masurifrontierasursapolitiadefro-1588347672.jpg

Articole de la același autor

Poliția de Frontieră precizează că, în acest sfârșit de săptămână, având în vedere că este minivacanță prilejuită de 1 Mai, la nivelul granițelor României vor acționa peste 4.500 de polițiști de frontieră. "Măsurile dispuse pentru întărirea dispozitivului de supraveghere și control la frontiera de stat se mențin, având în vedere contextul eforturilor susținute pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID 19. În punctele de trecere a frontierei, cât și zona de frontieră – 30 de kilometri în interior, de la linia de frontieră, la nivelul întregii țări, se desfășoară activități de supraveghere și control", au precizat oamenii legii.

"Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare, ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către specialiștii direcțiilor de sănătate publică pentru completarea declarației pe propria răspundere și efectuarea controlului epidemiologic", au mai precizat polițiștii.

De menționat că, în prezent, valorile de trafic în punctele de frontieră pentru persoane și autoturisme sunt scăzute și cu până la 90% față de aceeași perioadă a anului trecut. În schimb, se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă. Reamintim că, de la începutul lunii aprilie, s-a realizat separarea tranzitului de marfă de cel de persoane, fapt care a dus, susțin polițiștii de frontieră, la reducerea semnificativă a timpului de așteptare la punctele de trecere a frontierei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2629 secunde