Șase tinere, salvate din mâinile traficanților. Ce plănuiau să facă cu ele

519
Șase tinere, salvate din mâinile traficanților. Ce plănuiau să facă cu ele - politisti-1568923744.jpg

Articole recomandate

Șase fete cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani au fost salvate joi de polițiști în urma unor percheziții efectuate într-un caz de trafic de minori, se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Giurgiu.


"Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, sub coordonarea procurorului DIICOT din cadrul Biroului Teritorial Giurgiu au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări de trafic de minori în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției. Astfel, polițiștii au efectuat patru percheziții domiciliare în municipiile Giurgiu și Bacău, fiind vizată o grupare infracțională specializată în trafic de minori’, informează IPJ Giurgiu, potrivit Agerpres.


În urma descinderilor au fost salvate șase fete, cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani și au fost ridicate mai multe cartele telefonice SIM, trei autoturisme, în vederea instituirii sechestrului asigurător și suma de 3.500 de lei.




Din cercetări a reieșit faptul că începând cu anul 2018 cele șase fete ar fi fost racolate prin folosirea de amenințări, transportate sau transferate între membrii grupării pe raza județelor Dolj, Bacău, Prahova și Constanța, unde ar fi fost exploatate prin obligarea la practicarea prostituției, în urma promovării unor anunțuri de tip escortă pe diferite site-uri.


Polițiștii au pus în aplicare opt mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate, acestea fiind conduse la sediul DIICOT Giurgiu.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Craiova și Bacău, precum și al jandarmilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8191 secunde