Săptămâna "patimilor" pentru Nicușor Constantinescu. A fost condamnat la 6 ani de închisoare, urmează alte două sentințe

1661
6
Săptămâna
Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constanti-nescu, își află în cursul acestei săptămâni sentințele în trei cauze diferite. După ce, ieri, Tribunalul Bucureșit l-a condamnat pe Nicușor Constaninescu la șase ani de închisoare cu executare și plata unor daune, mâine fostul președinte al CJC așteaptă sentința în procesul Centrului Militar Zonal, iar joi, Curtea de Apel București va pronunța sentința în dosarul împăduririlor. 


Revenind la condamnarea la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care Nicușor Constantinescu este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și nu a respectat dispozițiile legale privind prelungirea unor certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale eoliene, decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Instanța de judecată l-a obligat la plata sumei de 3.000 de euro cu titlu daune morale către Marian Turbatu și 4.000, respectiv 10.000 de euro către două firme implicate în construcția centralelor eoliene.


Adrian Gâmbuțeanu, fostul director general al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, a fost condamnat la 4 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare cu executare, în cadrul aceluiași dosar, fiind trimis în judecată pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit procurorilor, Adrian Gâmbuțeanu, cu sprijinul lui Nicușor Constantinescu, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziția Curții de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 și 2013, control ce viza activitatea RAJDP Constanța, fiind vorba de resurse publice de peste 200 de milioane de lei. Prejudiciul estimat de procurori în acest dosar este de 30 de milioane de euro.


Mâine, fostul șef al CJC își va afla sentința în dosarul Centrului Militar Zonal, unde a fost condamnat în primă instanța la 3 ani și 6 luni de închisoare cu exe-cutare, de Tribunalul Constanța, în luna octombrie 2015. Nicușor Constantinescu mai are un alt "test" joi, când Curtea de Apel București va pronunța sentința în dosarul împăduririlor. 


Precizăm că Nicușor Constantinescu se află în arest preventiv, după ce a fost acuzat de procurori că s-ar fi sustras controlului judiciar, fără să se prezinte la termenele prevăzute de instanță, internându-se de mai multe ori în diverse unități sanitare, în preajma termenelor de judecată. 


Comentează știrea

un curios
28 iunie 2016
interesant

Mulți dintre foștii colaboratori ai lui Mazăre sunt morți, bolnavi sau în pușcărie. El NU!

m
28 iunie 2016
m

Mare Bou,nu-ti urez multi ani de puscarie,iti urez multa sanatate sa traiesti ca sa poti plati toate hotiile pe care le-ai facut.Sper sa-ti confiste toata averea si sa te puna la munca sa poti plati tot.

Liviu Chilian
28 iunie 2016
Răul abisal produs de Spondiliman si Narcomaniac, agenții Satanei Israhatzelene, nu mai poate fi vindecat

Am crezut ca este o gluma când am citit ca o treime din copiii din Rromarlania nu mai merg la școala. Am fost in Tars si constatat incredibilul, crudul adevăr. Teroarea pesedisto-israhatzeleana a produs fenomenul si in județul Kustendge, ținut in care sunt cei mai mulți copii săraci ce nu mai merg la școala. Trebuie ca exista un Dumnezeu! EL ar trebui sa'i mângâie cu nuielușa lui pe CRIMINALII SADICI precum acest Spondiliman si bossii lui, Zsidanii Satanici! Amin!

europeanu
28 iunie 2016
Justitia super corupta

Aloo justitia de cacat !!! Ce e cu sumele acelea minore ? Porcul betiv fura cu milioanele si voi cereti trei mii ??? Da hotul de mazare ce mai face ? Alooo judecatorii de cacat ce faceti ???

DODO
28 iunie 2016
pacat !

ca nu se insumeaza toate sentintele ca la americani ci se da doar cea mai mare si daca a mai stat in cercetari, mai scrie ceva sau se poarta ,, frumos ,, scapa cu nimica toata EXPL: nu demult la greci au dat unuia peste 100 ani zbirna pentru trafic de persoane si altele

Papu
28 iunie 2016
Lege de rahat

Păi legea a fost făcută tot de porci ca ăsta, chipurile să ne aliniem cu țările occidentale din UE. Păi în țările occidentale se fură ca la noi ?! Îi pupăm toată ziua pe americani ,dar nu vrem legi ca la ei. Borfașul ăsta merită cel puțin 20 de ani. În China îi umpleau budihanul cu gloanțe, nu mai pierdeau timpul cu procese care durează de ani de zile.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3954 secunde