Potrivit ministrului Muncii:

SALARIILE SUB 4.000 LEI VOR FI DUBLATE ȘI ÎN ARMATĂ. Dilemă: cine va negocia pentru militari creșterile salariale?

71567
2
SALARIILE SUB 4.000 LEI VOR FI DUBLATE ȘI ÎN ARMATĂ. Dilemă: cine va negocia pentru militari creșterile salariale? - 1-1488796093.jpg
Astăzi încep discuțiile cu sindicatele din ordine publică și sănătate privind legea salarizării unitare, salariile de până la 4.000 lei urmând a fi dublate, iar cele care depășesc acest prag vor fi majorate cu 45 %, a anunțat ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

"Suntem în discuții pe legea salarizării unitare. De luni începem să avem întâlniri cu sindicatele, primele care vor intra la discuții vor fi sindicatele din ordinea publică și din sănătate. (...) Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creștere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creșteri, dar nu foarte mari", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la postul de televiziune România TV.


Ministrul Muncii nu își dorește niciun fel de modificare la proiectul legii salarizării, deși sindicaliștii au anunțat că vor anumite modificări, dar a spus că ministerul este deschis pentru dezbateri pe această temă. Întrebată când va ajunge în Parlament legea salarizării unitare, Olguța Vasilescu a declarat că mai întâi trebuie purtate discuții cu sindicatele, deci nu poate spune o dată exactă, dar legea va trebui adoptată până la data de 1 iulie 2017. Olguța Vasilescu a mai precizat că punctul de pensie va crește la 1.000 de lei începând cu data de 1 iulie.


Ceea ce nu a putut să precizeze ministrul Muncii a fost cu cine se va purta discuțiile în ceea ce privește salariile militarilor români, aceștia neputând fi, potrivit legislației, constituiți în organizații profesionale sau sindicate, ca în cazul celorlalte categorii bugetare. Așa cum vedem astăzi, polițiștii sunt reprezentați de nu mai puțin de 5 sindicate, care merg cu diferite revendicări și doleanțe la discuțiile cu Ministerul Muncii. Din păcate, așa cum se întâmplă de ani buni, militarii vor primi ce mai rămâne de la masa negocierilor cu celelalte sindicate și categorii de bugetari. Surse din cadrul MApN spun că nu a fost lansată nicio invitație pentru discuții la nivelul Armatei privind grila de salarizare a personalului militar, aceasta urmând să fie adusă la cunoștiința MApN de către Guvern. Cu alte cuvinte, în timp ce toate categoriile bugetare își negociază salariile, militarilor le vor fi impuse fără a putea emite vreo părere. 


De asemenea, aceleași surse ne-au mai spus că cei din conducerea MApN nu sunt împuterniciți și nici calificați moral de a purta discuții salariale cu ministerul Muncii, aceaștia reprezentând poziția și interesele angajatorului și nu ale angajatului.



Comentează știrea

Petrică
6 martie 2017
RUSINE să vă fie ,#Rezist

O fi bine mah,după ce 80% din piața muncii a fost privatizată, acum ai lor își dublează salariile tot pentru ai lor,in timp ce sectorul privat înoată în mizerie pe salariul minim,RUSINE să vă fie,când s- a propus salarizarea unica pe meserii nu erau bani la buget,dar pentru ai lor se găsesc.! O să rămâneți în țara voi ,sectorul public , sănătatea și armata sa va păziți unii de alții,până O să mai rămâneți cat Muntenia la regiune!

Gaby
7 martie 2017
Despre armata

Deci domnilor vad ca va bateti joc de militarii acestei tari.Dar nu va ganditi ca poate o data o sa aveti nevoie de ei si va vor intoarce spatele idiotilor si vor impusca netrebnicilor!!!Le scoateti ochii cu norma de hrana cand salariile lor sunt mizerabile.Rusine STATULUI ROMAN

Pagina a fost generata in 0.3891 secunde