Salarii mărite și patrule în echipă. Promisiunile făcute polițiștilor, după înjunghierea colegului lor

8527
3
Salarii mărite și patrule în echipă. Promisiunile făcute polițiștilor,  după înjunghierea colegului lor - salariimarite-1500814907.jpg
Sorin Vezeteu, agentul omorât cu zeci de lovituri de cuțit în gara din Suceava, este ultimul nume care completează o listă neagră a polițiștilor decedați la datorie. De fiecare dată după un astfel de eveniment, polițiștii au atras atenția asupra subfinanțării din sistem, care atrage după sine o multitudine de probleme, plecând de la personalul insuficient și terminând cu problemele logistice. 


Deși au omis polițiștii atunci când au decis majorarea salarială a jandarmior, pompierilor și soldaților, reprezentanții MAI și-au schimbat total abordarea față de oamenii legii după moartea agentului Sorin Vezeteu.


Sorin Vezeteu a plecat într-o misiune mult mai importantă, alături de colegii săi Bogdan Gigină, Gheorghe Ionescu, Gheorghe Nistor și mulți alți polițiști înfrânți de propriul sistem. Polițistul de la Transporturi Feroviare a murit după ce un tânăr de 24 de ani l-a atacat mișelește și l-a înjunghiat de zeci de ori cu un cuțit. Individul și-a recunoscut fapta și nu regretă nimic, fiind arestat pentru 30 de zile. 


Încă de la începutul anului, după ce polițistul Gheorghe Nistor, din Vișeul de Jos, a fost omorât în biroul său prin mai multe lovituri de cuțit, după ce se afla singur la datorie, sindicaliștii au atras atenția asupra acestor probleme. În loc să se ocupe de siguranța agenților, reprezentanții MAI au preferat să găsească fel de fel de scuze. La fel s-a întâmplat și de această dată, când Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, nu a recunoscut că Sorin Vezeteu se afla singur în patrulă, precizând că se afla în tură cu cel puțin încă un polițist, dar că în momentul atacului era singur, colegul său fiind la o distanță de 150 metri de el. 


Premierul Mihai Tudose a reacționat și el în fața acestui eveniment, susținând că polițiștii vor patrula câte patru și că a discutat deja cu ministrul de Interne. "Am vorbit și cu sindicatele și cu doamna ministru, trebuie să evităm, fiindcă gradul de periculozitate a acelei munci de a patrula de unul singur este înfiorător. Și nu patrulează în locuri liniștite, ci în cele în care există potențial negativ. Patrulele nu vor mai fi niciodată asigurate de un singur om, își pune viața în pericol absolut gratuit", a declarat Mihai Tudose, prim-ministrul României.


Și pentru că a devenit un soi de "tradiție" ca după o astfel de tragedie să răsară o grămadă de promisiuni, după prim-ministrul Tudose, Carmen Dan a fost cea care le-a promis sindicaliștilor că toate cererile lor vor deveni realitate. Mai exact, după ce au fost omiși de la mărirea salarială, polițiștii vor beneficia de creșterea cu 15% începând cu luna septembrie. 


"Am discutat despre majorarea cu 15% a salarizării personalului civil din MAI și a polițiștilor, printr-o inițiativă SNPPC, iar doamna ministru s-a angajat că o va susține prin promovarea unei Ordonanțe de Urgență în septembrie. Am vorbit și cu prim-ministrul României, i-am oferit impact financiar și avem confirmări după întâlnirile avute că polițiștii vor primi majorările salariale. Acum nu se poate emite Ordonanța de Urgență, fiind vacanță parlamentară. Am insistat ca imediat cum se termină vacanța parlamentară să primim majorările salariale, pentru a intra în rândul lumii", a declarat Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.


Comentează știrea

Niculae
24 iulie 2017
15 % = nimic

odata cu intrarea in vigoare legii salarizării gradatii la treptele de vechime scad de la 6% la 3% ! Este exact mult trambitata crestere de 15%. Ma contrazice cineva????

Cosmin
24 iulie 2017
Vrazeala

10% = 33 lei( în cazul meu) 15% = 49.5 lei Mulțumesc ptr tot și chiar mă gândesc ce o sa fac cu atâția bani.

Iluisa
24 iulie 2017
Finanțarea unui împrumut de numerar pentru rezolvarea problemelor tale financiare

bună Vă rugăm să ia contact cu domn onest și generos, care-mi voie să complete proiectul meu și datoriile mele de a obține un credit de 45.000 €. Am publica acest mesaj deoarece el mi-a făcut bine și vreau să te fac să beneficieze pentru cei care sunt în nevoie. Iată E-mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4121 secunde