Salariații civili din MApN vor cel puțin drepturi egale cu militarii

17664
18
Salariații civili din MApN vor cel puțin drepturi egale cu militarii - sindicatele-1488992785.jpg
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, s-a întâlnit ieri, la sediul instituției, cu o delegație a Federației sindicatelor libere ale salariaților civili din unitățile MApN. În cadrul consultărilor, reprezentanții organizației sindicale au supus atenției o serie de aspecte legislative din domeniile încadrării locurilor de muncă în condiții deosebite, salarizării sau pensiilor cu referire la personalul civil considerate injuste sau discriminatorii.

S-a solicitat, în acest sens, sprijinul conducerii ministerului în promovarea unor inițiative legislative corective, care să înlăture diferențele de tratament a personalului civil contractual din MApN în comparație cu alte categorii cu statut similar din sistemul public, în acord cu importanța atribuțiilor și condițiilor de muncă specifice sistemului militar în care își desfășoară activitatea și personalul civil al Apărării Naționale.

Au fost înaintate, de asemenea, propuneri de impulsionare și eficientizare a procesului dialogului social dintre instituția militară și structurile sindicale ale personalului civil. Ministrul Gabriel Leș i-a asigurat pe reprezentanții sindicali de faptul că problemele ridicate, în special cele referitoare la condițiile de muncă, drepturile salariale, incluzând aici și situația sporurilor compensatorii, sunt cunoscute și analizate la nivelul echipei de conducere a MApN.

"Din acest buget vom finanța, așa cum este normal, în principal investițiile în înzestrare cu echipament performant, destinat creșterii capacității operaționale a Armatei României, însă cea mai importantă resursă a noastră rămâne cea umană și nu vom face diferențe de tratare între personalul militar și civil", a declarat ministrul apărării naționale, arătând că aspectele sesizate cu privire la salarizarea personalului civil vor fi armonizate și soluționate în cadrul noii legi unice de salarizare.

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Durac Elena
13 martie 2017
Grupa de lucru.

Lucrez in M.Ap.N de peste 25 de ani si nu avem grupă de lucru, sunt gestionar..ar trebui sa ne dea si nouă p.c.c. grupă de lucru. VA MULTUMESC.

Elena
16 martie 2017
salarizarea

Daca p.c.c doreste cel putin drepturi egale cu ale militarilor,atunci sa sustina si aceleasi probe la angajare ca si un militar. Iar p.c.c are salariul cat al unui subofiter ca sa nu zic de majoritatea salariatilor civili care,se pot angaja cu studii medii si au salarii peste subofiteri cu postliceala. Sa sustina si p.c.c-ul probe sportive(2000m,flotari si abdomene),o testare psihologica destul de riguroasa,ca in cele din urma proba practica. Salariatul civil ajunge foarte usor sa fie angajat in sistemul militar,pe cand,pentru a fi subofiter iti trebuie ceva timp si nu numai atat. Asa ca hai sa ne uitam sincer la cei care o duc cel mai rau:subofiterii si maistrii mililari. Civilul,la terminarea programului,pleaca acasa linistit dar militarul e la dispotizie mereu. Poate aude cineva si strigatul nostru,al subofiterilor. Vad ca pe cel al caporalilor l.au ascultat. Un sgp cu 10 clase minim,poate intra in sistemul militar dupa ce sunt declarati "apt" la psihologic si sportiv,pe cand,subofiter nu poti ajunge fara liceu si bac.ul luat,cu scoala militara(pe filiera directa) sau din civilie ca subofiter specialist(foarte rare cazurile),dar sustinand sportiv,psihologic si proba practica.O ultima varianta pentru a ajunge subofiter este din sgp,sustinand probe sportive si un mic examen din tematica cu specific militar. Si acum intreb: cum vedeti balanta,cum e salariul unui subofiter in raport cu cel al anui sgp?dar al unui civil? Care se obtine mai usor si mai mare?

ADRIAN S
18 martie 2017
SALARIATUL CIVIL

sunt salariat civil [pcc] nu vreau sa supar pe nimeni din sistemul militar ,dar vreu sa explic ce fac eu la locul de munca .Am 24 de ani vechime cand am fost angazat tocmai terminasem liceul cu diploma de BAC am participat impreuna cu cativa colegi in teatrele de operatii din IRAK si AFGANISTAN ca specialisti in repararea tehnicii militare misiuni pe care leam executat cu profesionalism dret pentru care am fost recompesati cu diplome de apreciere din partea MAPN subsemnatul chiar si de presedintele tari noastre in functie in perioada respectiva .domnule coleg subofiter ,stiti foarte bine ca si PCC-ul civil are aceleasi obligatii ca si dv. legat de participarea la misiuni ,alarmarea unitatii,ba chiar pusi in pozitii cheie la alarma din lipsa de personal militar ,sunt cooptat intro echipa care si dupa ce ajung acasa sunt oricand chemat la unitate in cazul in care tehnica militara care deplasanduse pe drumurile publice ar avea defectiuni eu intervin la orice ora din zii sau noapte ,iar in aceasta echipa suntem 4 civili si doar un subofiter sau caporal doar ca sofer [SMG 79] participam la trageri cu tunul cu tabul si cu pm-ul,chiar daca noi nu beneficiem de conditii deosebite de munca si tot noi trebuie sa muncim pana la 65 ani spre deosebire de cadrele militare la 55ani ca sa nu mai spun ca salariul este mic la fel ca si la sgp si subofiterii cei mici in grad cine lucreaza in sistem cunoaste bine acest lucru .am uitat sa mai adaug ca in armate lucreza ca civili si tehnicieni, ingineri si contabili care nu au fost angajati doar pe ochi frumosi ba chiar am sustinut examen scris dar si proba practica

MARIAN
19 martie 2017
SALARIATUL CIVIL

Sunt salariat civil din anii 80 lucrez in cadrul MapN la pregatire lupta militari in poligoane. Impreuna cu colegii mei am fost gata intotdeauna pentru misiuni in camp indiferent de vreme si de conditiile oferite, suportand din buzunarul nostru diferenta pana la o diurna normala de hrana. Autoturismul personal a fost le dispozitia unitatii indiferent de distanta, cota de benzina atribuita fiind mai mica decat cea efectuata. Din lipsa de personal militar indeplinim diverse atributii de gospodarire in unitate fiind intotdeauna gata la alarmele care pot fi zi si noapte la orice ora telefonul personal fiind la dispozitia unitatii. In conditiile in care salariul nostru este echivalent cu cel al unui muncitor necalificat si timp de 27 de ani fara posibilitate de marire. Norma de hrana prevazuta in OG 26/1994 a fost aplicata cu intarziere si a avut efect in 2004. Infrastructura necesara tehnicii de lupta este sustinuta de noi si consideram ca rolul nostru este extrem de important si nu trebuie sa fim marginalizati si poate salarille noastre vor fi marite si pensiile le vor depasi...dupa modelul MAPN.

Răspuns la: SALARIATUL CIVIL
Adăugat de : ADRIAN S, 18 martie 2017
sunt salariat civil [pcc] nu vreau sa supar pe nimeni din sistemul militar ,dar vreu sa explic ce fac eu la locul de munca .Am 24 de ani vechime cand...
Viorel
26 mai 2017
Foarte multe si mai ales incorecte diferente

Sunt pcc cu studii superioare, am vechime peste 25 ani in mapn am răspundere mare si am salariu cu vreo 300 lei mai mare decât al unui sgp!!! Este ok? Eu muncesc si am salariu +norma de hrana mai mici decât pensia unui subof!!! Eu muncesc si sunt remunerat cu un sfert din pensia unui colonel in rezerva!!! Diferențe: civililor nu li se decontează chirie, naveta, nu au grupa de muncă in condițiile in care cadrele din aceeași u m au, civilii au norma de hrana mai mică și nu au norma de haine!!! Probabil că mai sunt si altele... cea mai sinistră diferența este: in aceeași curte sunt două u m, angajații uneia primesc spor de ,,izolare" ceilalți nu!!!

George
29 mai 2017
P. C. C. M. Ap. N.

Pentru toți P. C. C. am câteva precizari: școală militara nu se face la fel de ușor ca o facultate civila, majoritatea subofițerilor au cel puțin o facultate si master, cadrele militare au mult mai multe obligații etc. Armata trebuie sa se bazeze pe o ierarhie unde civilul are un loc foarte bine definit.

Doru
8 iunie 2017
Salariul

Pentru2000deflotari multi militari au burta cam mare.Vai de voi in caz de razboi.Vreti bani cat fe multi ai munca fara raspundere. Pentru ce razboaie aveti pensii nesimtite?

Doru
8 iunie 2017
Salarii

Multi civili sunt la dispozitie si dupa program,dragaElena.De cat timp esti in sistem?Nu prea le ai cu armata.Vei plimba si tu niste hirti de la un birou la altul si zi mersii ca ai invatat sa faci macar o cafea de banii care ii iei.Sti sa faci sectoare?Nu ca tu esti cadru militar.Daca nu ar fi civilii pe astia catine iar minca paduchii.Sa sti ca in avioane pe vapoare sunt si civili care se intelg bine cu militarii. Viata lor depinde si de unii si de altii deci si sslariile ar trebui ss foe mai apropiate.Mai suntulte exemple de dat dar tu nu ai cum sa pricepi.Militarii sunt in slujba civililor si nu invers cum crezi tu.Nu uita ca te-a facut mata inpielea goala si dupa aceea ai imbraAprocat haina molitara.Apropo esti de la Vaslui?

Sibianul
8 iunie 2017
Salariul

Draga Elena sunt specialist IT si lucrez i n MapN de 20 de ani.In armata mai e nevoie si de cei cu creier nu numai de cei cu muschi si abdomene3 ca tine .Ai uitat s-au nu ai invatat ca la revolutie cei cu muschi ca tine au tras in civili.E CEA MAI MARE RUSINE CA ARMATA SA TRAGA IN PROPRIUL POPOR!!! Asa faci tu acum prin propriul comentariu!

Sibianul
8 iunie 2017
Salariul

Draga George facultatile pe care le face-ti acum egal cu 0 mai ales cele la distanta. Asai romanul Neam de curva. Multi dintre voi nu au cunostintele unui licean din anii 80.Si de fapt cu ce va deranjam ca vrem si noi un trai decent?

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.7517 secunde