Mai multe ştiri online:

S-A ALES PRAFUL de pactul sindicatelor din Poliție. "Coarnă a încercat să facă afaceri pe spatele nostru"

Ştire online publicată Luni, 12 Martie 2018. Autor: Sorin HULUBEI


Potrivit lui Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, pe grupul de watsapp creat cu liderii organizațiilor sindicale, exclusiv pentru protest, s-a iscat un scandal după ce liderul Pro Lex a spus că nu apreciază oportun protestul, însă dorește să contribuie cu 10.000 lei pentru cele necesare organizării acestuia.


„Coarnă de la SNPPC a profitat de ocazie să facă afaceri pe spatele nostru. A început să se dezică de cele deja convenite, respectiv ca fiecare organizație să contribuie la cheltuielile comune ce țin de scenă și sonorizare urmând ca la nivel local liderii organizațiilor să colaboreze pentru asigurarea transportului. De la replici de genul "Totul are un preț", "Totul costă" sau "In protocol nu scrie că aceste acțiuni se fac 'GRATUIT', încet, încet, Coarnă a impus o taxa de "jmecherie", de 10.000 lei pentru fiecare organizație care vrea să participe alături de SNPPC la protestul de pe 24 martie.”, acuză Cosmin Andreica. 


Liderul Sindicatului Europol afirmă că reacția unanimă a celorlalte organizații sindicale a fost să conteste aceste sume și „să refuze să plătească acest bir unui om care probabil se gândea că este un moment bun pentru a face afaceri pe spatele polițișitlor”.


„Este strigător la cer că unii lideri de sindicat încă mai cred că pot manipula prin minciună, dezinformare, frânturi de adevăr și că își consideră membrii ca fiind o simplă masă de manevră. Oricât ar cred că încă le merge, liderii trebuie să înțeleagă că vremurile s-au schimbat, că generația actuală din Poliție nu mai e dispusă să înghită găluștele unor războaie personale sau de orgolii în care ei sunt folosiți”, a mai adăugat Andreica. 


Astăzi, 12 martie, toate organizațiile sindicale, cu excepția Sindicatului Pro Lex și SNPPC, s-au întâlnit și au convenit continuarea protestelor stabilite initial, care vor culmina cu cel mai mare protest al polițiștilor, programat la data de 24 martie.


Contactat pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acuzațiile ce i se aduc, Dumitru Coarnă, președintele SNPPC, ne-a declarat că: "Dacă domnul Andreica mai insistă mult cu calomniile, îl voi da în judecată. Eu mă mai judec cu doi lideri de sindicat și s-ar putea să-l dau și pe el în judecată. Vasile Lincu, liderul Prolex, a venit cu propunerea ca fiecare organizație sindicală să vină cu o sumă de 10.000 de lei pentru a avea un fond de proteste. Eu am fost de acord, urmând să discutăm astăzi detaliile. Asta a fost tot". 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7413 secunde