Rutiera din Constanţa cere montarea de parapeți. „Nu putem să fim mereu peste tot!”

3889

Articole de la același autor

Acțiuni frecvente în care șoferii sunt trași pe dreapta, prezență masivă a polițiștilor pe șosele, dar și instalări de parapeți, acolo unde este nevoie. Acestea sunt măsurile pe care le are în vedere, pentru viitorul apropiat, șeful Serviciului Rutier Constanța, comisarul șef Constantin Stoian, pentru reducerea problemelor de pe arterele din județ.

Încă de la momentul în care a preluat conducerea Serviciului Rutier Constanța, la începutul verii 2020, comisarul șef Constantin Stoian a promovat ideea scoaterii polițiștilor în stradă, în număr cât mai mare. Iar acest fapt l-au văzut și participanții la trafic: nu trece săptămână în care să nu fie organizate acțiuni în traficul din județ, în special pe principalele artere, în care șoferii să nu fie trași pe dreapta în număr cât mai mare. Dar nu este suficient. „Cea mai bună metodă pentru a preveni conducerea cu depășirea vitezei limite admise sau sub influența băuturilor alcoolice este ieșirea pe stradă cu cât mai multe echipaje, la vedere. Dar nu putem să fim mereu, peste tot. Ne gândim, analizăm în acest moment, poate montăm și noi, precum în Bulgaria, niște machete cu polițiști și mașini de poliție pe marginea drumului, pe care să montăm girofare roșu albastre”, a afirmat comisarul șef Constantin Stoian.



Pe drumurile spre Mangalia și Murfatlar este nevoie de măsuri!


Pe lângă acțiunile de prevenire a cauzelor accidentelor, mai este nevoie și de alte măsuri, luate de data aceasta de administratorii drumurilor, pe care însă polițiștii rutieri pot să le recomande. Este vorba despre montarea de parapeți, de semafoare sau chiar de sensuri giratorii, care ajută la prevenirea accidentelor cu urmări grave sau la fluidizarea traficului, mai ales în timpul verii.

Printre recomandările pe care Serviciul Rutier le-a făcut sau urmează să le transmită, comisarul șef Constantin Stoian a amintit necesitatea instalării unui parapet metalic, pe marginea drumului, pe DN 3 Murfatlar – Ostrov, unde în ultimele luni au avut loc mai multe accidente grave, soldate cu morți. „Se circulă cu viteză, autovehiculul iese de pe carosabil și se ajunge la decese. Dacă ar fi parapet metalic, autovehiculul ar ricoșa, nu ar mai intra în copaci”, a explicat comisarul șef Stoian. De asemenea, este nevoie să se continue montarea parapeților axiali, de tip „New Jersey”, pe porțiunea de drum dintre Ovidiu și Mihail Kogălniceanu, unde au fost montați deja astfel de parapeți, dar nu suficienți. „La ieșire din Constanța spre Valu lui Traian se observă deja urmările montării parapetului axial, nu mai sunt accidente grave. De altfel, vom propune și îndepărtarea indicatorului de «punct negru»”, a mai afirmat șeful Rutierei Constanța.

Un astfel de parapet mai este necesar la intrare în Mangalia. „Am solicitat administratorului de drumuri montarea de parapet pe DN 39, pe porțiunea cuprinsă între intrarea în Neptun și Mangalia, până la urcarea pe podul rutier, în dreptul hergheliei. În dreapta este o benzinărie și mulți șoferi nu respectă marcajul continuu, întorc peste dubla continuă pentru a intra sau a ieși din benzinărie și este un factor care duce la producerea de accidente rutiere”, a mai arătat polițistul.

Ieșirea din Lazu va fi reanalizată

Pe de altă parte, în ceea ce privește întreruperea parapetului axial, în dreptul ieșirii din localitatea Lazu, reprezentantul Poliției Rutiere a arătat că se va solicita reanalizarea oportunității ei, în condițiile realizării unui sens giratoriu la aproximativ 200 de metri. „În Lazu, întreruperea în parapet este marcată foarte bine, seara este iluminată, dar s-a construit sensul giratoriu astfel că vom solicita administratorului drumului să reanalizeze oportunitatea acelei ieșiri. Este limită de viteză 70 km/oră, dar nu este tocmai mică, iar vara este o problemă. Vom acorda sprijinul în vederea realizării analizei”, a mai afirmat comisarul șef Constantin Stoian. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4376 secunde