"Rupți" la buzunare de taximetriști. "Este o încălcare flagrantă a legislației!"

2158
8

Articole de la același autor

Vremea rea din ultima perioadă a fost ca o mană cerească pentru taximetriști, care au cerut prețuri duble sau triple pentru cursele efectuate pe viscol și ninsori. Asta, spre disperarea constănțenilor, care au acuzat în spațiul public japca, însă "au uitat" să depună reclamații către autoritățile competente, astfel încât practicile de acest gen să înceteze. 


Codul galben și portocaliu de viscol și ninsori a transformat o cursă Tomis 3 - Tomis Nord, ce valora aproximativ 5 lei, într-o cursă taxată cu 15 lei. Este doar unul din multitudinea de exemple pe care constănțenii le-au dat în această perioadă. Problema este că foarte puțini cetățeni suprataxați au decis să depună reclamații taximetriștilor care au încălcat legea. 


"Cetățenii trebuie să înțeleagă faptul că sesizările sunt necesare pentru a putea să schimbăm ceva. Reclamațiile depuse trebuie să conțină o fotografie, numărul de la mașină și numărul de indicativ al taximetristului respectiv. Dacă se poate atașa reclamației și un bon fiscal, cu atât mai bine, dar de obicei, în cazul sesizărilor, oamenii spun că nu au primit bon. Noi încurajăm cetățenii să facă reclamații. Totuși, cetățeanul nu are încă această atitudine de a face ceva concret. Se resemnează și spune «Așa-i în România», dar, dacă ar acționa toți cei care spun asta, chiar s-ar schimba ceva", a declarat, pentru "Cuget Liber", Sorin Mierlea, președintele InfoCons, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor. 


Taximetriștii se apără și spun că tarifele crescute sunt rezultatul consumului de carburant din perioada rece. De asemenea, ei spun că pe durata codurilor de vreme rea, au pierdut mult timp în trafic, iar asta s-a reflectat în preț. Aceste explicații, însă, nu au nicio bază legală, iar în cazul unei reclamații documentate, taximetriștii în cauză și-ar pierde licența temporar sau permanent. 


"Se pot suspenda sau chiar ridica permanent licențele unor astfel de taxi-metriști, care încalcă legislația, mai ales într-o astfel de perioadă, în care ar trebui fie o susținere reciprocă, atât din partea clienților, cât și din partea taximetriștilor. Este clar că este o problemă și este o încălcare flagrantă a legislației. Astfel de fapte se sancționează contravențional și totodată se sancționează prin suspendarea licenței de taximetrie pentru operatorii respectivi", ne-a mai precizat președintele Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor. 


Comentează știrea

Consumator de Romania
16 ianuarie 2017
Protectia mafiei...

Spagarii de la ANPC acopera si protejeaza mafia.Daca ar intra DNA-ul peste ei , cred ca 90% dintre ei ar ajunge la Rahova sau Jilava.Inspectorii ANPC sunt niste spagari care au ajuns pe functii datorita unui singur criteriu, cel politic. Sa ne prezinte , seful ANPC , acest birocrat date concrete,ce a facut el ptr consumatori ( cetatenii corecti si cinstiti).Nimic, absolut nimic.A da, cand se mai fac inspectii anuntate si vin dupa ei cu tot alaiul de ziaristi ,cameramani TV etc .Fac circ pe la TV de 2-3 ori pe an,(inainte de Craciun si Paste si vara pe litoral) impart amenzi de cateva sute de lei pe la supermarket-uri ,praf in ochi ptr prostime ( consumatori),iar pe "sub masa" iau spagi de mii de lei. Consumatorul roman va fi protejat atunci cand o sa fie bagati la puscarie acesti mafioti care conduc ANPC-ul. PS .Apropo ,pe nesimtii care fac maxi taxi , si incalca legea de cate ori i-au amendat?A saltat licenta unui operator de maxi -taxi?Daca nesimtitul si coruptul de sef ANPC vrea probe , atunci va rog domnule Hulubei sa-i predati arhiva CG cu toate articolele aparute despre aceste sicrie pe 4 roti care au licenta de maxi-taxi.

marian
16 ianuarie 2017
Controale în trafic

Mulți dintre acești taximetriști, nici măcar nu au catadicsit să pornească aparatele ! De ce nu s-au făcut controale în trafic, pentru a fi prinși și pentru a se lua declarații de la clienți, cu privire la prețul exagerat care s-a cerut de către taximetriști, pentru o cursă ?

Vasile
16 ianuarie 2017
Legea la noi

Care mafie? E traditie postrevolutie!

Dragnea
16 ianuarie 2017
Sunteți toți niște mincinoși !!!

Foarte bine au procedat taximetriștii, distrugetivă si voi masinile pentru o cursă de 5 lei , acest tarif care il practică taximetriștii ( 1.79 lei/km) nu reflectă cheltuielile care sunt cu o masină , acest tarif este impus de primărie , acest tarif trebuie să fie la jumatate din pretul unui litru de benzina , iar pornirea trebuie să fie 10 lei si atunci dispar toate discutiile dintre taximetriști si clienti.

Flavius
16 ianuarie 2017
Legalitate

Cupoane pensionari-sunt cupoane Respect, ar trebui date la persoane trecute de 60ani si cu minim 1000 lei pensie/

scolar
16 ianuarie 2017
pachet la scoala

la toti elevii ar trebui sa li se dea cupoane de 500 lei pe luna, noi invatam!

Răspuns la: Legalitate
Adăugat de : Flavius, 16 ianuarie 2017
Cupoane pensionari-sunt cupoane Respect, ar trebui date la persoane trecute de 60ani si cu minim 1000 lei pensie/
Ion
16 ianuarie 2017
!

Boss, dar nu te pune nimeni sa-ti distrugi masina pentru 5 lei. Nu te obliga nimeni sa faci taximetrie. Daca pe masina scrie tarif 1.79 lei pe km si eu te iau pentru 3 km iti platesc exact atat cat trebuie. O sa iau un exemplu comparativ banal. Daca tu te duci la shaormerie sa-ti iei una cu de toate care face 10 lei in mijlocul verii nu cred ca vei plati 30 RON (cum cereati unii dintre voi acum 3-4 zile) daca respectiva angajata care te serveste iti va spune ca e vara, foarte cald, ea sta in caldura si nu are aer conditionat. Asa si cu taxiurile.

Răspuns la: Sunteți toți niște mincinoși !!!
Adăugat de : Dragnea, 16 ianuarie 2017
Foarte bine au procedat taximetriștii, distrugetivă si voi masinile pentru o cursă de 5 lei , acest tarif care il practică taximetriștii ( 1.79...
CURAT / MURDAR
16 ianuarie 2017
Snapani si fara respect ! CATA MINCIUNA SI HOTZIE ?!?

Polarisu-lui, primarului fagadau d si consiliului local ( TUTUROR PARTIDELOR CARE AVETZI CONSILIERI IN CONSILIUL LOCAL ) din Constantza, sa va fie RUSINEEEEEEEEEEEE ! MINTZITZI CONSTANTZENII FARA RUSINE, SUNTETZI O ADUNATURA DE SMECHERI, DE PUSI PE CAPATUIALA, DE OAMENI FARA CEL MAI ELEMENTAR BUN SIMTZ, RESPECTUL DE LOCUITORII CARE V-AU VOTAT ! DOMNILOR DIN : DNA, SI PROTECTZIA CONSUMATORILOR, FACETZI LUMINA IN ACEST CAZ, DESZAPEZIREA CONSTANTZEI IN IANUARIE 2017, CA OAMENII INOATA PRIN ZAPADA, UNII SI-AU FRACTURAT, SCRANTIT PICIOARELE...... SI MAI TOTZI PATINAM PE TROTUARELE / STARZILE ORASULUI CONSTANTZA, ORASUL S-A TRANSFORMAT INTR-UN IMENS PATINUAR, INVITAM AUTORITATZILE LOCALE LA " OLIMPIADA IERNII ANULUI 2017 " ! AUTORITZILE NOASTRE LOCALE SPUN CA, AU CHELTUIT SUME MARI, CA AU FACUT, ADICA NIMIC PENTRU LOCUITORII URBEI LOR / NOASTRE SI TOTODATA, SI- AU APRECIAT MUNCA CU NOTE, DUPA UNII : 11 SI DUPA ALTZII INTRE 7-8, NE MIRAM, DE OBRAZNICIA LOR, CA SA NU SPUNEM NESIMTZIREA LOR ? !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5635 secunde