Rudele lui Bercea Mondial, ani grei de pușcărie

740
Rudele lui Bercea Mondial, ani grei de pușcărie - bercea-1446187355.jpg

Articole de la același autor

S-a finalizat cercetarea judecătorească în dosarul în care rudele lui Bercea Mondial sunt acuzate că l-au șantajat pe Mircea Băsescu. Magistrații Tribunalului Constanța au dat sentința, condamnându-i pe suspecți la pedepse cu închisoarea. 


Completul de judecată a decis ca Florin Anghel să petreacă în spatele gratiilor 12 ani, 11 luni și 20 de zile de închisoare, Marius Constantin să execute pedeapsa de 4 ani, 6 luni și 310 zile de închisoare, Fănica Anghel a primit 3 ani și 9 luni de închisoare, iar Izaura Anghel, 4 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare. În ceea ce îl privește pe Grinică Ion Anghel, judecătorii au decis ca acesta să primească o măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii, pe o durată de 6 luni. 


De asemenea, magistrații au hotărât ca incul-pații să îi plătească lui Mircea Băsescu daune morale de 7.000 de euro. 


Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța. 


Rudele lui Bercea Mondial sunt acuzate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție că l-ar fi șantajat pe fratele fostului președinte. Pe tot parcursul procesului, ele au susținut că tot ce au vrut a fost să își recupereze banii pe care i-au dat lui Mircea Băsescu pentru a interveni și a-l scăpa pe Bercea de închisoare. 


"La data de 26.03.2014, inculpații Anghel Fănica și Anghel Florin au exercitat amenințări asupra unei persoane (martor în prezenta cauză), cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 de euro sau să își transfere averea în proprie-tatea lor. La datele de 26.05.2014 și 29.05.2014, inculpații Constantin Marius, Anghel Izaura și Anghel Grinică Ion au exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate, constând în ame-nințarea cu darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromițătoare pentru per-soana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în in-fracțiuni de corupție, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 de euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu ceilalți doi inculpați suma de 10.000 de euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Elena Udrea, la DNA
Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : "Pușcăria nu este un subiect vesel"
Pagina a fost generata in 0.9486 secunde