"Roza cercetașilor", în luna lui Cuptor

119

Articole recomandate

Testarea limitelor, deprinderilor și cunoștințelor, aduranță și rezistență psihică. Astfel s-ar putea rezuma, în câteva cuvinte, etapa pe Divizia 4 Infanterie "Gemina" a concursului "Roza cercetașilor", desfășurată în perioada 3-5 iulie.

La linia de start a competiției, s-au aliniat cei mai buni cercetași din Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt", Brigada 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu", Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" și Regimentul 317 ISR "Vlădeasa".

Cu arma la piept, dar înarmațiți cu dorința arzătoare de a câștiga, militarii au pornit pe traseul lung de 25 de kilometri. La fel de arzător a fost și soarele lui Cuptor, dar cercetașii sunt pregătiți să își execute misiunile indiferent de vreme ori anotimp.

Știu cum să supraviețuiască până și în cele mai vitrege condiții, știu să își filtreze apa, să facă diverse tipuri de focuri, să își realizeze adăposturi improvizate. Știu cum să acorde primul ajutor și să treacă fără probleme de zone contaminate. Și, cel mai important... știu că se pot baza pe camarazii de lângă ei. Nu întâmplător deviza cercetașilor este "Toți pentru unul, unul pentru toți".

Prin urmare, orientarea și deplasarea în teren variat, executarea sarcinilor primite în cadrul atelierelor aplicativ-militare și ședința de tragere au reprezentat provocări peste care cercetașii au trecut cu bine.

Cristina TOMA

Ministerul Apărării Naționale - Forțele Terestre Române

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7757 secunde