Românii sunt pe primul loc în lume. La ce suntem cei mai buni

198
Românii sunt pe primul loc în lume. La ce suntem cei mai buni - descrcare-1535205767.jpg

Articole recomandate

Bărbații din România se situează pe primul loc la consumul moderat de alcool, cu aproximativ 8,2 băuturi pe zi, se arată într-un studiu privind limita de siguranță în consumarea băuturilor alcoolice, arată o analiză internațională realizată pentru Global Burden of Disease Study.

Pe locul doi se află Portugalia, unde bărbații consumă în medie 7,2 băuturi pe zi, fiind urmată de Luxemburg, Lituania și Ucraina, unde bărbații consumă aproximativ 7 băuturi pe zi.

În rândul femeilor, cel mai mare consum de băuturi alcoolice a fost înregistrat în Ucraina, unde sunt consumate în medie 4,2 băuturi pe zi, urmată de Andorra, Luxemburg, Belarus și Suedia.

În Danemarca, apoximativ 97% de bărbați și 95% dintre femei consumă băuturi alcoolice, în timp ce în Statele Unite 73% din bărbați și 60% din femei consumă alcool.

Sondajul a fost realizat de 512 de cercetători din cadrul a 243 de instituții și a vizat doar persoanele peste 15 ani. Cercetătorii au realizat o bază de date formată din câteva mii de studii și resurse provenite din 195 de țări, într-un proiect finanțat de fundația Bill & Melinda Gates.

"Oamenii nu ar mai trebui să creadă că o băutură sau două pe zi înseamnă o cantitate bună. Este bine să nu beți deloc", spune Emmanuela Gakidou, profesor în cadrul Universitații din Washington.

Raportul a stabilit că în total 2,8 milioane de persoane au murit în anul 2016 din cauza consumului de alcool. Pentru oamenii cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani, alcoolul este principalul risc în problemele de sănătate.

Studiul a fost realizat pentru a verificarea ipotezei conform căreia consumul moderat de alcool poate avea un impact pozivit asupra sănătății. Mai multe studii au arătat anterior că un pahar sau două de alcool pe zi pot reduce riscul dezvoltării unei boli de inimă.

Cu toate acestea, conform noului raport, consumul de alcool ar putea produce multe alte probleme medicale, inclusiv cancer de sân, cancer de laringe, accidente vasculare, ciroză, tuberculoză și comportament violent. Alcoolul este de asemenea unul dintre factorii principali care provoacă accidente rutiere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8869 secunde