Românii pot trece granița în Republica Moldova doar cu cartea de identitate

655
1
Românii pot trece granița în Republica Moldova doar cu cartea de identitate - buletinecartiidentitateevidentap-1434836120.jpg
Cetățenii români și cei cu dublă cetățenie, română și moldovenească, pot trece granița în Republica Moldova doar cu cartea de identitate, după ce autoritățile din țara vecină au adoptat un act normativ în acest sens, transmite B1.ro.

Guvernul Republicii Moldova a adoptat în ședința de marți Hotărârea nr. 63/2015 prin care se amendează cadrul legislativ existent cu privire la documentele în baza cărora este permis accesul cetățenilor străini în R. Moldova.

"Poliția de Frontieră Vaslui a primit o informare telefonică de la autoritățile de frontieră din Republica Moldova prin care a fost înștiințată că cetățenii români au posibilitatea trecerii frontierei doar pe baza unui act de identitate. Măsura a fost luată în baza unei hotărâri a autoritățile din țara vecină", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Potrivit acesteia, traficul prin Vama Albița, cel mai mare punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova, este, deocamdată, în limite normale, fără să fie înregistrate creșteri pe sensul de ieșire din țară.

Măsura va intra în vigoare la data publicării acestei hotărâri în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Comentează știrea

costy
21 iunie 2015
afaceri

Urgent! Lucru la domiciliu! Oamenii sunt asa de blocati intr-o anumita perspectiva, incat nu pot vedea ceea ce este atat de limpede, deoarece ideile lor, orientate intr-o singura directie, i-au orbit. Aici veti gasi garantat cea mai serioasa oferta de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract legal de comision! Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4364 secunde