Românii din Italia, îndemnați să nu revină în țară: "Să ne protejăm părinții și frații!"

405
Românii din Italia, îndemnați să nu revină în țară:

Articole recomandate

Românii din Italia, din zonele afectate de coronavirus, sunt îndemnați să nu se mai întoarcă acasă: "Să ne protejăm părinții și frații". Apelul, postat pe aproape toate grupurile de Facebook ale românilor din Italia, a devenit viral, relatează Observator.

Italia a devenit țara europeană cea mai afectată de coronavirus, fiind înregistrate deja trei decese și peste 150 de cazuri de persoane infectate. 11 localități au fost închise total de autorități și în 4 regiuni au fost oprite toate activitățile publice.

Sute de români au fugit, de frică, în țară, astfel că mesajele au început să curgă pe Facebook. Unul dintre ele a devenit viral. Grupul Diaspora Milano a lansat apelul, care are deja mii de distribuiri: "Rugăm românii din Limbardia și Veneto să nu meargă în România în această perioadă, dacă se poate evita. Haideți să ne protejăm părinții și frații!".

"Personal consider că a te întoarce acasă acum ar fi un act de egoism,tocmai pentru că îmi iubesc mult familia eu nu aș face acest lucru.Restul... depinde de fiecare cum percepe situațiația!Cred că este o chestiune de conștiință și responsabilitate față de cei la care ținem!", a fost comentariul lăsat de Doina, la acest apel.

Alții nu mai vor să vină acasă doar pentru că asta presupune o carantină de 14 zile, la sosirea în România din zonele afectate de coronavirus: "De ce să te mai duci, ca să stai departe de ai tăi 14 zile? Mai bine așteptăm aici să trecem cu bine peste asta.", a scris un alt român din Italia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4652 secunde