€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

Românii din Diaspora, jigniți de un preot: "CEI CARE PLEACĂ SUNT PLEAVĂ!"

Ştire online publicată Miercuri, 12 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
SURSA FOTO: adevarul.ro
Românii din Diaspora, jigniți de un preot:
Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) a sesizat Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării, în cazul preotului Ion Croitoru, care într-un discurs public, i-a numit pe românii din diaspora „pleavă”.
Conform celor care reprezintă FADERE, prezent la o întâlnire culturală în localitatea Corod, preotul a mai afirmat că plecarea românilor în afara țării nu ar fi o mare pierdere pentru România pentru că cei din Diaspora ar fi oameni de proastă calitate.


„Este inacceptabil ca fețele bisericești, care ar trebui să propovăduiască pacea și buna înțelegere între oameni, să incite în mod iresponsabil la ură și la xenofobie. Credem că rolul preoților este mai degrabă de a păstorii cu blândețe obștea, de a se îngriji de nevoile orfanilor și ale văduvelor, decât a se transforma în agitatori politici. Cerem Patriarhiei Române să precizeze de urgență dacă se delimitează de aceste declarații publice și să comunice măsurile concrete pe care le va lua în acest caz”, se spune într-un comunicat de presă transmis de FADERE. 


Menționăm că în afara țării locuiesc peste cinci milioane de români care, de cele mai multe ori, sunt foarte apreciați pentru hărnicia și omenia lor. Era de așteptat ca înregistrarea cu jignirile preotului să atragă rumoare precum și nenumărate critici.
„Numărul românilor din diaspora care nu doresc să se mai întoarcă în țară este într-o creștere alarmantă, iar România pierde enorm din cauza acestui fenomen. Cea mai mare bogăție a unui popor sunt oamenii, aceasta este adevărata bogăție. Astăzi, un sfert din populație a părăsit țara. Această pierdere este mai îngrozitoare decât s-a pierdut în cele două războaie mondiale, la un loc. Din păcate, declarații necugetate și rău intenționate ca ale acestui preot, nu fac decât să adâncească și mai mult rănile deja existente”, a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3772 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1114 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8331 secunde