România va produce drone militare. Unde vor fi fabricate

412
România va produce drone militare. Unde vor fi fabricate - drona-1589540784.jpg

Articole recomandate

Companiile românești Romaero și Avioane Craiova, împreună cu firma israeliană Elbit Systems, au semnat un memorandum de înțelegere pentru cooperare în domeniul producerii de sisteme de avioane fără pilot.


Dronele vor intra în dotarea Armatei, informează Elbit Systems.


Potrivit documentului, cele trei societăți comerciale vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în România de drone ale Elbit Systems: "de la platforme tactice UAS, precum Skylark I-LEX și Hermes 450 și până la diferitele configurații ale Hermes 900".


Memorandumul de înțelegere prevede ca firmele românești să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanță și reparații, precum și de managementul de program.




Conducerea Elbit Systems a menționat că scopul colaborării este de a oferi Armatei Române modele avansate de drone.


"Avem o colaborare îndelungată cu România în diverse proiecte și domenii de peste 27 de ani. Suntem mândri să cooperăm cu Avioane Craiova și Romaero pentru a facilita transferul tehnologiilor UAS (avioane fără pilot, n.r.) în România și pentru a crea locuri de muncă. Scopul nostru este să putem oferi Armatei Române o soluție completă și avansată de UAS care se află în acest moment la cel mai înalt nivel international", a declarat vicepreședintele executiv și manager general al Elbit Systems ISTAR Division, Elad Aharonson.


Modelele de sisteme de avioane fără pilot ale companiei israeliene includ mini-drone manipulabile de către militari de la sol, drone tactice versatile, dar și soluții maritime de rază lungă.


Dronele Elbit Systems sunt folosite de mai multe forțe armate, printre care și armata Israelului, menționează compania.


Elbit Systems este prezentă în România de peste 27 de ani și este furnizor al MApN în domeniul forțelor aeriene, terestre, navale și altele.


Compania a înființat patru unități de producție în România: Elmet Măgurele (producție și dezvoltare pentru sisteme terestre), Simultec (simulatoare și sisteme de antrenament), A/E Electronics (subansamble electronice) și Elmet (prelucrare avansată de piese) în Bacău.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3739 secunde