România trimite polițiști în Franța ca să patruleze de sărbători

2410
România trimite  polițiști în Franța ca să patruleze de sărbători - politisti20patrula20baia20mare20-1322153989.jpg

Articole recomandate

25 de polițiști români vor fi detașați în Franța pe perioada sărbătorilor de iarnă, anunță MAI, care precizează că cei selectați au experiență în combaterea crimei organizate și sunt vorbitori de limbă franceză, unii chiar de limba romani.



Cei 25 de polițiști români vor participa începând cu data de 26 noiembrie la misiuni polițienești pe teritoriul Franței și vor acorda sprijin și asistență Poliției Franceze pentru instrumentarea de cazuri în care sunt implicați cetățeni români.

Polițiștii, patru agenți și 21 de ofițeri, au participat astăzi la o ședință de pregătire în cadrul căreia au fost instruiți de reprezentanți ai conducerii Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, precum și ai Biroului Atașatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei Franței la București.

Cu acest prilej, inspectorul general al Inspectoratului General al Poliției Române, chestor de poliție Liviu Popa, a subliniat bunele rezultate obținute de polițiștii români aflați deja în Franța în soluționarea cu operativitate a unor cazuri, solicitându-le celor prezenți profesionalism și fermitate în executarea misiunilor pe teritoriu francez.

Polițiștii români vor desfășura, în echipe mixte, împreună cu omologii francezi, misiuni de asigurare a ordinii publice și prevenire a faptelor antisociale, până la data de 15 ianuarie 2012.

Cei 25 sunt specializați în combaterea infracțiunilor judiciare și de crimă organizată, au experiență în domeniul activității polițienești de prevenire și combatere a criminalității și sunt cunoscători ai limbii franceze, unii dintre ei si vorbitori de limbă romani.

Misiunea polițiștilor români are rolul de a consolida buna cooperare polițienească româno-franceză, în domeniul prevenirii și combaterii criminalității și este desfășurată ca urmare a solicitării părții franceze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4296 secunde