România, premiată la Londra, pentru participarea la sistemul antirachetă american Aegis

114
România, premiată la Londra, pentru participarea la sistemul antirachetă american Aegis - aegis-1477906677.jpg
Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, va participa luni, 31 octombrie, la Conferința multinațională în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice 2016, planificată la Londra.

Reuniunea este organizată de Institutul American de Aeronautică și Astronautică și Agenția pentru Apărarea Antirachetă din cadrul Departamentului Apărării al SUA.

În calitate de invitat special, ministrul Motoc va prezenta viziunea României în chestiunea protejării împotriva rachetelor balistice, în calitate de țară gazdă, la Deveselu, pentru sistemul Aegis Ashore al SUA, transmite romanialibera.ro.

Cu această ocazie, ministrul Motoc va primi, în numele și pentru Ministerul Apărării Naționale, premiul "David R. Israel" pentru rezultatele meritorii în domeniul apărării antirachetă și ca recunoaștere a eforturilor și implicării active a României în operaționalizarea bazei de la Deveselu, ce găzduiește sistemul Aegis Ashore.

În marja conferinței, ministrul va avea o întâlnire cu viceamiralul James D. Syring, directorul Agenției pentru Apărare Antirachetă, la care vor discuta subiecte de interes comun în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0171 secunde