România ignoră independența Cataloniei: "Sprijin ferm pentru integritatea teritorială a Spaniei"

209
1
România ignoră independența Cataloniei:
România își reafirmă sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Spaniei și respinge cu fermitate și irevocabil "declarația unilaterală de independență" a Cataloniei, conform unui comunicat remis sâmbătă de Ministerul Afacerilor Externe.


"Spania este un aliat important și partener strategic al țării noastre, relație reflectată atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE și la nivel internațional. Subliniem că legitimitatea oricărui proces sau a oricărei acțiuni care ține de ordinea internă a unui stat rezidă în deplina sa conformitate cu legea fundamentală, cu ordinea de drept din statul respectiv. Reiterăm poziția consecventă a României în favoarea respectării dreptului internațional, care nu permite modificări teritoriale survenite fără acordul statului implicat", precizează comunicatul citat.

Potrivit acestuia, "situația generată în Catalonia ține de ordinea internă din Spania".

"Situația generată în Catalonia ține de ordinea internă din Spania și ne exprimăm speranța că va reveni în cel mai scurt timp în parametrii ordinii constituționale din acest stat", menționează sursa citată.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.661 secunde