România, felicitată pentru misiunile din Afganistan

2370
1
România, felicitată pentru misiunile din Afganistan - 30ianuariemilitarivizitamapn-1391080095.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, l-a primit astăzi la sediul ministrului, pe generalul Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, aflat într-o vizită de două zile în România, la invitația șefului Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă.


Generalul Breedlove a ținut să felicite România cu ocazia împlinirii a zece ani de la accederea în NATO și să mulțumească pentru susținerea constantă a operațiilor NATO în acești ani, precum misiunea ISAF din Afganistan, misiunea KFOR din Kosovo, serviciul de Poliție Aeriană efectuat în Țările Baltice, operația Active Endeavor împotriva terorismului sau operația Ocean Shield contra pirateriei maritime.


"Pentru România, 2014 este un an important având în vedere că aniversăm atât 10 ani de NATO cât și 20 de ani de la aderarea la Parteneriatul pentru Pace", a afirmat ministrul pe timpul discuțiilor cu oficialul american.


Mircea Dușa a transmis, totodată, generalului Breedlove susținerea României pentru un angajament aliat ferm în Afganistan după anul 2014 și sprijină intenția Alianței în direcția îmbunătățirii instruirii și a exercițiilor, cu scopul unei mai bune interacțiuni cu partenerii NATO.


Pe timpul întrevederii cu generalul-locotenent Ștefan Dănilă au fost abordate teme precum apărarea antirachetă și sistemul de apărare antiaeriană al NATO cu nevoia de complementaritate a sistemului, stadiul operațiilor în desfășurare avute în comun cu Aliații și, în special, evoluția operațiilor din Afganistan și viitoarea misiune Resolute Support.


Au fost, de asemenea, analizate activitățile ce se vor derula conform planului de implementare a conceptului NATO - Connected Forces Initiative, transformarea structurilor de comandă NATO și aplicarea conceptului Regional Focus.


Comentează știrea

10m-40m Width Luxury Double Decker Tent, New Design Party Tent For Sale
15 martie 2015
10m-40m Width Luxury Double Decker Tent, New Design Party Tent For Sale

Wedding Marquees With over 25 years experience providing 100's of beautifully designed wedding marquees we are confident that we can provide you with the ideal solution for your special day. 10m-40m Width Luxury Double Decker Tent, New Design Party Tent For Sale http://www.partytentforsale.com/10m-40m-width-luxury-double-decker-tent-new-design-party-tent-sale.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2976 secunde