România, din nou în doliu. Elicopter SMURD, prăbușit într-o misiune de salvare

433
3
România, din nou în doliu. Elicopter SMURD, prăbușit într-o misiune de salvare - elicoptersmurd12-1464884246.jpg

Articole recomandate

Patru persoane au murit, ieri, după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit în raionul Cantemir din Republica Moldova, într-o zonă împădurită. Membrii echipajului se aflau într-o misiune de salvare pentru a prelua un pacient în stop cardio-respirator. În momentul producerii tragediei, în Republica Moldova era cod galben de ploi.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că în jurul orei 15.00 autoritățile din Republica Moldova au confirmat că epava elicopterului SMURD a fost găsită într-o zonă împădurite, patru persoane fiind decedate.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în jurul orei 14:23 s-a pierdut legătura radio cu elicopterul care acționa în Republica Moldova.

"La orele 15:00 am primit confirmare de la echipele sosite la fața locului, într-o zonă împădurită, că a fost găsită epava, iar cele patru persoane de la bord sunt decedate. (...) Secretarul de stat Raed Arafat s-a deplasat în Republica Moldova. (...) Ultima inspecție periodică a aeronavei EC 135 a fost făcută în februarie 2014. Toate aeronavele EC 135 au rămas la sol", a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, ministerul a prezentat public și traseul elicopterului.

"După predarea pacientei elicopterul decolează, alimentează și pleacă din nou în jurul orei 14.10 către Cahul într-o misiune aeromedicală, pentru salvarea unui bărbat de 64 de ani cu accident cardiovascular. Înainte însă de a ajunge la pacient a avut loc accidentul. Despre aeronavă vă pot spune că este de tip Ec135 cu număr de înmatriculare 347, fabricat în august 2014 și a cărei ultimă inspecție periodică a avut loc în februarie 2016. La bordul aeronavei se aflau patru persoane: pilot, copilot, medic și asistent medical. Pilotul avea o vastă experiență, având pe elicopter 4.181 de ore de zbor, iar copilotul 1.480 de ore de zbor. Medicul avea o experiență de cinci ani pe elicopterul SMURD, iar asistentul de 11 ani. Celula de criză convocată la MAI rămâne în continuare activată și în legătură cu autoritățile din Republica Moldova implicate în cercetarea accidentului aviatic. Menționez că cercetarea la față locului este coordonată de procurorul general interimar și adjunctul șefului poliției naționale din Republica Moldova", a mai precizat Dajbog.

Nu în ultimul rând, purtătorul de cuvânt al ministerul de interne a anunțat că în momentul de față, structurile "desfășoară procedura de anunțare a familiilor celor patru membrii ai echipajului. Pentru anunțarea familiilor au fost formate echipe de psihologi și polițiști de la IPJ Iași".

Comentează știrea

--
3 iunie 2016
--

Au alimentat de la Chisinau cu 10 min inainte de accident. Posibil o contaminare a combustibilului. Astea europene au matzul subtire, nu suporta posirca din afara UE.

Nae
3 iunie 2016
Pacat , Dumnezeu sa-i odihnesca in pace !

Cauzele....se vor gasi probabil , dar viata si tineretea lor nu le va mai duce nimeni inapoi !

Paul
3 iunie 2016
revizie feb 2014, fabricatie august 2014?

Aeronava a fost fabricata in august 2014 iar ultma revizie in februarie 2014 precum spune al patrulea paragraf? trezirea autorule! Apoi spui din nou ca revizia e facuta in februarie 2016.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5804 secunde