România cumpără sisteme de rachete de 150 milioane de dolari, pentru a proteja coasta Mării Negre

1206
România cumpără sisteme de rachete de 150 milioane de dolari, pentru a proteja coasta Mării Negre - patriotmissile1177100070108500-1538202680.jpg

Articole recomandate

România intenționează să achiziționeze un sistem de rachete pentru protejarea coastelor Mării Negre, licitația urmând să fie lansată luni, a declarat ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, cu ocazia vizitei în Statele Unite, informează Politico.com, citează realitatea.net

România intenționează să lanseze luni procedurile de licitație pentru achiziționarea unui nou sistem mobil de apărare a coastelor Mării Negre, transmite prin Twitter jurnalistul Gregory Hellman, de la Morning Defense și Politico.com.

România are obiectivul "de a avea această nouă capabilitate militară pe coastele Mării Negre, doar încă o măsură pentru crearea mijloacelor de descurajare", a declarat Mihai Fifor după întrevederea pe care a avut-o la Washington cu secretarul american al Apărării, James Mattis, conform Politico.com. Bateriile ar putea fi instalate și la bordul corvetelor pe care România intenționează să le achiziționeze, precizează sursa citată.

Boeing se numără printre principalele companii care ar putea obține contractul estimat la peste 150 de milioane de dolari. James Mattis și Mihai Fifor au convenit continuarea cooperării militare bilaterale, a anunțat Dana White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Au convenit să continue cooperarea în domeniul apărării și să promoveze securitatea în regiunea Mării Negre", a declarat Dana White. James Mattis a salutat eforturile României în sensul modernizării armatei și suplimentarea bugetului pentru apărare prin asumarea angajamentelor din cadrul Alianței Nord-Atlantice, a subliniat Dana White, notând că, datorită acestor eforturi, România este considerată aliat-model.

Sursa: www.realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6052 secunde