România, compania Charlie și floarea de colț

153
România, compania Charlie și floarea de colț - afganistan-1598028862.jpg

Articole recomandate

Timp de șase luni, locotenentul Codruța Băia a fost comandantul plutonului 2 din compania Charlie, dislocată în Baza Militară Kandahar din Afganistan cu Batalionul 21 Protecția Forței "Viperele Negre".

Acum, la sfârșitul misiunii, militarii din subordine i-au oferit o plachetă pe care sunt reprezentate conturul României, emblema companiei Charlie și floarea de colț, unul dintre simbolurile vânătorilor de munte.

"Această plachetă reprezintă aprecierea subordonaților față de modul cum am condus și coordonat plutonul în aceste luni de misiune. Eu am ținut tot timpul la ei și cred că și ei au simțit asta. M-am dedicat 100% acestei funcții din momentul în care am văzut lista cu militarii cu care voi pleca în misiunea din Afganistan.

Aici, în Afganistan, am fost avansată la gradul de locotenent. În toată cariera mea militară, cea de-a doua tresă va simboliza funcția avută aici, în Afganistan, cea de comandant al plutonului Charlie 2. Le mulțumesc tuturor subordonaților pentru efortul depus și profesionalismul de care au dat dovadă. Mult succes în continuare!", a declarat lt. Codruța Băia.



Plt. maj. Vasile GĂBRIAN,

Ministerul Apărării Naționale




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4345 secunde