România cere Canadei ridicarea vizelor pentru cetățenii săi

160
România cere Canadei ridicarea vizelor pentru cetățenii săi - canada-1464799117.jpg

Articole recomandate

România și Bulgaria au semnat o scrisoare comună în care cer Ca-nadei ridicarea vizelor pentru ce-tățenii celor două state, a anunțat premierul Bulgariei, Boicov Borisov, ieri, într-o conferință de presă comună cu premierul României, Dacian Cioloș, aflat la Sofia cu ocazia unui summit regional.


"Am făcut o scrisoare comună să o trimitem către Canada și i-am invitat pe canadieni să vadă ei cum ne apărăm noi granițele ca și cum am fi state membre Schengen și cooperăm pe acest subiect cu domnul prim-ministru al României. I-am povestit și despre convorbirea mea cu domnul Schultz (Martin Schulz, președintele Parlamentului European) și să sperăm că în scurt timp aceste vize nu vor mai exista", a spus Borisov.


El a subliniat faptul că cele două state au arătat că "se comportă cu mult mai bine decât unele state Schengen" și de aceea cetățenii lor trebuie să călătorească în Canada fără vize.


La rândul său, premierul Dacian Cioloș a anunțat că România și Bulgaria vor întreprinde demersurile necesare ridicării vizelor pentru călătoria în Canada a cetățenilor bulgari și români, care "sunt în același timp cetățeni europeni".


"În cadrul discuțiilor, negocierilor dintre UE și Canada sunt niște an-gajamente care ne dorim să fie respectate și am convenit mai multe demersuri diplomatice împreună", a menționat Cioloș.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 25 Ianuarie 2016
Stire din Actual : Atac armat la un liceu din Canada
Pagina a fost generata in 0.4192 secunde