"România a arătat, în 10 ani, că este și furnizor de securitate în NATO"

146

Articole de la același autor

România a demonstrat în ultimii 10 ani că nu este doar un beneficiar, ci și un furnizor permanent de securitate în cadrul NATO, a declarat, luni, la un simpozion, ministrul de Interne, Gabriel Oprea.


"România și celelalte țări membre NATO participă la păstrarea celor mai înalte garanții de securitate care pot fi oferite în acest moment, însă rolul nostru nu se oprește aici. Consider că noi, membrii NATO, avem datoria să transmitem valorile și principiile care ne aduc împreună, avem datoria de a proiecta nu doar puterea acestei Alianțe, ci și forța ideilor care o animă", a subliniat el.
Ministrul a arătat că România a demonstrat în ultimii 10 ani că nu este doar un beneficiar, ci și un furnizor permanent de securitate în cadrul NATO.


"Nu poți să fii într-o alianță dacă nu ai o contribuție și nu poți pretinde garanții pentru securitate dacă nu ești gata să participii la rândul tău cu resursele tale pentru asigurarea acestei securități. Nu poți cere drepturi dacă nu îți asumi responsabilități (..). România a demonstrat în acești 10 ani că nu e doar un beneficiar, ci și un furnizor permanent de securitate în cadrul NATO", a spus ministrul Oprea, citat de Mediafax.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4315 secunde