Români, atenție! Este avertizare de călătorie emisă de MAE

181
Români, atenție! Este avertizare de călătorie emisă de MAE - 91b85fecd01093f2a7b94d02e418b761-1571661771.jpg
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Chile că autoritățile guvernamentale au instaurat starea de urgență sub control militar, cu limitarea drepturilor de circulație și de adunare în orice loc public.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, începând de duminică, în intervalul orar 19,00 - 6,00, "este interzisă complet circulația persoanelor și a autovehiculelor, în spațiul public, până la noi ordine".

"Având în vedere starea excepțională constituțională decretată în Republica Chile, cetățenii români sunt rugați să respecte ordinele, dispozițiile și prevederile legale în vigoare", subliniază MAE.

Li se recomandă cetățenilor români care intenționau să călătorească în Republica Chile, în special în capitala Santiago de Chile, orașele Concepcion, Coquimbo și Valparaiso, să își amâne călătoriile.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Santiago de Chile: +56222323441, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Chile: +56981397854.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://santiagodechile.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță", care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3357 secunde