Român ucis în timpul unui jaf, în Italia. Tatăl lui a aflat de tragedie de Facebook

346
Român ucis în timpul unui jaf, în Italia. Tatăl lui a aflat de tragedie de Facebook - ucis-1576698838.jpg

Articole recomandate

Un tânăr din România a fost împușcat mortal de paznicul unei vile pe care ar fi intenționat să o jefuiască. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 5 decembrie, la Bazzano, provincia Bologna, însă tatăl tânărului, din județul Brăila, a aflat de tragedie după mai multe zile, de pe Facebook.


Potrivit informațiilor din presa italiană, Georgian E. ar fi făcut parte dintr-o bandă suspectată de mai multe spargeri. În noaptea tragediei, banda a vizat și vila unui om de afaceri. Paznicul acesteia era, însă, înarmat și când a observat prezența hoților, a ieșit la fereastră și a tras cinci focuri de armă. Unul dintre gloanțe l-a nimerit pe Georgian și l-a ucis.


Paznicul a alertat autoritățile abia după câteva ore. Susține că nu și-a dat seama că a nimerit vreun intrus și a descoperit cadavrul în curte când s-a luminat de zi. Paznicul a fost acuzat de omor prin imprudență.


"După o primă examinare a corpului, se pare că bărbatul a fost împușcat din spate, iar glonțul l-a lovit în umăr, dar răspunsul definitiv poate fi dat doar după raportul balistic și după autopsie. Trebuie să înțelegem dacă s-a tras direct asupra lui sau glonțul a ricoșat", a declarat procurorul șef Giuseppe Amato, magistratul care se ocupă de acest caz, citat de Il resto del Carlino.


La câteva zile după incident, când autoritățile din Italia încă încercau să stabilească exact identitatea victimei, tatăl lui Georgian E. a a aflat de pe Facecebook că fiul lui a fost ucis.


"Am aflat de pe Facebook că fiul meu era mort, nu știam nici măcar că era în Italia. Nu știu nimic despre cele întâmplate. Unii prieteni de-ai fiului meu m-au sunat după ce au citit despre tragedie pe rețelele de socializare și atunci am contactat consulatul român", a declarat pentru presa din Italia Aurel E., tatăl victimei, prin avocatul care îl reprezintă său, Pier Francesco Uselli.


La începutul acestei săptămâni, bărbatul a ajuns în Italia și și-a identificat fiul mort. Ancheta în acest caz este în plină desfășurare, pentru că autoritățile încă nu știu exact ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9663 secunde