Înalta Curte a decis

RIDICAREA MAȘINILOR ESTE ILEGALĂ!

594
2
RIDICAREA MAȘINILOR ESTE ILEGALĂ! - ridicaremasinizonabrotacei4-1432549478.jpg
În sedința de astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca ridicarea autoturismelor staționate sau oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. 


Decizia vine după ce Avocatul Poporului a sesizat Completele pentru soluționarea recursurilor în interesul legii. Soluția pe scurt: "Admite recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului și, în consecință, stabilește că: În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art.128 alin.(1) lit.d), art.134 alin.(2) și art.135 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, raportate la dispozițiile art.3 alin.(1), art.5, art.36 alin.(1), alin.(2) lit.d) și alin.(6) lit.a) pct.13 din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, art.21 lit.b) și art.24 lit.d) din Legea-cadru a descentralizării nr.195/2006, procedura de aplicare a măsurii tehnico-administrative constând în ridicarea vehiculelor staționate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă, prevăzută de art.64 și art.97 alin.(1) lit.d) și alin.(6) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002, nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. Obligatorie, potrivit art.517 alin.(4) din Codul de procedură civil. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 25 mai 2015".


Comentează știrea

Camelia
25 mai 2015
Am pe rol apelul

Presupun ca am castigat. Multumesc, am fost inspirata ca am facut recurs. Si opinia mea coincidea cu cea a Avocatului Poporului. Am parcat corect, le-am aratat si foto, dar probabil ca politia si S.C.CONECT SRL erau obligate sa vada ce le-au spus MAZARE. Bravo. Ajung acasa si beau o sampanie. Scap si de amenda de 400 de lei iar cei 600 luati de SC CONECT SRL TREBUIE SA-I recuperez si bineinteles primul proces. Daunele: am mers cu taxiul pan la Dumnezeu departe, m-au tinut acolo fara sa-mi poata arata cum am parcat ma minteau in fata ca e ""suta cand eu o tineam de coarne"". Da-ne Doamne rabdare ca s-au inmultit prostii pe pamant. Cat rau ati putut face d-le MAZARE. mAI CERE-TI ODATA IERTARE.

taxi
25 mai 2015
logica balcanica

nu stiu ce sa cred? oare noi romanii avem 4 perechi de c...e ? in occi dentul pe care l-am ravnit si care ne-a "primit" exista aceasta lege de ridicare a masinilor stationate in locuri interzise, sau blocarea rotilor. preturile si acolo sunt exorbitante. in nici un oras mare sau capitala europeana nu sunt destule locuri de parcare in centru sau pe arterele principale . dar oriunde se gaseste loc suficient la 3-4 sute de mertii pe strazile secundare.in occident 90%dintre automobilisti s-au obisnuit sa gareze ceva mai departe de magazin, bar,prieteni etc. noi ,daca se poate intram cu masina in carciuma. priviti in piata grivita cate ture este capabil sa faca un sofer pt a gasi un loc, langa taraba,cand pe toate strazile alaturate este spatiu pt un vapor. amenzile nu sunt facute nicaieri pt placerea de a taxa poporul ,ci pentru al disciplina.cum sa nu pedepsesti un cretin care parcheaza in fata unui garaj, pe o alee rezervata pompierilor, ambulantei sau in statia de bus? este de vazut....! unde bunul simt nu exista ,disciplina trebuie impusa. romanii acum 2500 ani aveau o expresie pt astfel de sanctiuni : RAU NECESAR. politia intra in aceasta categorie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.46 secunde