Rezervația Deltei Dunării, în flăcări! Incendiu, stins după aproape nouă ore

633
Rezervația Deltei Dunării, în flăcări! Incendiu, stins după aproape nouă ore - incendiudeltadunarii86738000-1330587270.jpg
Pompierii constănțeni au reușit, după aproximativ nouă ore, să lichideze incendiul izbucnit ieri după-amiază în zona Rezervației Biosfera Deltei Dunării. Intervenția a fost îngreunată de vânt, care a contribuit la extinderea flăcărilor pe o suprafață de aproape 100 de hectare.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea", focul a izbucnit în zona Administrației Rezervației Biosfera Deltei Dunării, lângă lacul Nuntași, în apropierea comunei constănțene Istria, dar fără a pune în pericol gospodăriile localnicilor, informează Mediafax.

La fața locului au ajuns inițial două autospeciale ale ISU "Dobrogea", însă din cauza accesului greu în zona respectivă, fiind o suprafață mlăștinoasă, cu multe lacuri, nu au putut interveni, astfel că pentru stingerea focului s-a acționat cu mături și lopeți.

Flăcările au fost stinse abia în această dimineață, în jurul orei 03.00, la intervenție participând aproximativ 100 de persoane - pompieri, dar și voluntari de la toate primăriile din zona respectivă. Incendiul, care inițial izbnucnise pe o suprafață de circa 20 de hectare, a distrus vegetația uscată, în special stuf, de pe aproximativ 100 de hectare, flăcările extinzându-se din cauza vântului.

Pompierii au stabilit că focul a fost pus intenționat, de o persoană rămasă deocamdată necunoscută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Pescuit ilegal în Delta Dunării
Marţi, 13 Decembrie 2011
Stire din Economie : Delta Dunării este pe val
Pagina a fost generata in 0.2254 secunde