Rezervația Delta Dunării, mistuită din nou de flăcări

917
Rezervația Delta Dunării, mistuită din nou de flăcări - pompieri1-1315761080.jpg
Vineri seară, în jurul orei 18.30, un incendiu a izbucnit la vegetația uscată din zona complexului lagunar Razelm-Sinoe, parte din Rezervația Biosfera Deltei Dunării.
Două echipaje complete din cadrul ISU "Dobrogea", cu două autospeciale s-au deplasat la fața locului pentru a stinge flăcările.
Au fost mobilizate și serviciile voluntare din comunele Istria, Corbu și Mihai Viteazu, care au venit în ajutorul pompierilor.
Focul a izbucnit în jurul orei 18.30, și a cuprins vegetația uscată aflată într-o zonă mlăștinoasă, la ieșirea din localitatea Istria, pe malul lacului Sinoe.
Potrivit reprezentanților din cadrul ISU "Dobrogea", focul s-a extins și a ars o suprafață de 10 - 15 hectare de vegetație. Pentru stingerea focului, la fața locului s-au aflat aproximativ 30 de subofițeri, un ofițer de comandă și două autospeciale.
Voluntarii și pompieri s-au luptat cu flăcările timp de șapte ore.
Este al doilea incendiu grav petrecut în Delta Dunării cu care reprezentanții ISU "Dobrogea" se confruntă la un interval scurt de timp, un incendiu similar s-a produs în urmă cu aproximativ două săptămâni, în zona Vadu a rezervației Biosfera Deltei Dunării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : A luat foc Parcul Tăbăcăriei
Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Incendiu uriaș la Cobadin
Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Incendiu în Mihail Kogălniceanu
Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Actual : Pericol de explozie lângă ambasada SUA
Pagina a fost generata in 0.6807 secunde