Revine viscolul! Ce zone să ocoliți dacă plecați la drum

353

Articole de la același autor

Iarna revine cu putere în mai multe zone din țară. Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea, în zilele următoare. Astfel, începând de astăzi, de la ora 14.00, și până mâine seară, la ora 20.00, la munte, vântul va prezenta intensificări, viteze de 65 – 75 de km pe oră, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km pe oră și va fi viscol. Vor fi interval în care în banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, rafalele vor depăși 55 – 65 de km pe oră și, izolat, 70 – 80 km pe oră. Temporar, va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile.

Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 litri pe metru pătrat și, izolat, 20 – 25 de litri pe metru pătrat, iar la altitudini în general de peste 1500 metri se va depune strat consistent de zăpadă.

Atenție, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45 -55 km pe oră, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelalte regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar, în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10 – 15 litri pe metru pătrat.

De asemenea, din această seară, de la ora 18.00, și până mâine seară, la ora 20.00, mai multe zone vor fi sub cod portocaliu de viscol și vizibilitate redusă. În zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90 – 120 de km pe oră și, temporar, va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 de metri.



"Rugăm participanții la trafic să circule cu atenție și să respecte restricțiile impuse pe sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi, acolo unde este cazul. Atragem atenția conducătoriilor auto care se deplasează în această perioadă,în special în zonele montane afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate", precizează reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 


Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naționale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0668 secunde