Reținut pentru viol: a intrat peste victimă, în casă!

Vineri, 05 Martie 2021, 16:23
274
La data de 5 martie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a inculpatului O.C.G., în vârstă de 32 ani, recidivist, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de viol (2 acte materiale), prev. de art. 218 alin. 1 din C.pen. cu aplic art. 35 alin. 1 din C.pen. și violare de domiciliu, prev. de art. 224 alin. 2 din C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin.1 din C.pen. și fiecare cu art. 41 alin. 1 C.pen.


În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele: 
În noaptea de 26/27.11.2020, în jurul orei 00.30-01.00, a pătruns fără consimțământul persoanei vătămate C.E. în interiorul corpului de casă situat în mun. Constanța unde aceasta locuia cu chirie și a constrâns-o pe aceasta prin amenințări și acte de violență să întreţină relaţii sexuale normale cu acesta la două intervale diferite de timp, cauzându-i astfel leziuni traumatice pentru a căror vindecare au necesitat un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale.
Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliţiei Municipiului Constanța, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpatul O.C.G.


Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
Pagina a fost generata in 0.3129 secunde