REȚINUT PENTRU DARE DE MITĂ

164
REȚINUT PENTRU DARE DE MITĂ - frontiera13626428281372974656140-1431424256.jpg

Articole de la același autor

Un polițist de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – membru al echipei comune de control din cadrul P.T.F. Giurgiu a sesizat D.G.A. – S.J.A. Giurgiu despre faptul că, în timp ce se afla în serviciu, cetățeanul turc S.A., șoferul unui autocamion care transporta șase tone de ață din Turcia pentru o firmă din Germania, i-a oferit suma de 1.500 euro pentru a efectua formalitățile de frontieră, fără a deschide compartimentul marfă al camionului.


În baza denunțului formulat de polițistul de frontieră, ofițerii D.G.A. –S.J.A. Giurgiu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, s-au deplasat în punctul de trecere a frontierei unde l-au surprins în flagrant pe cetățeanul turc, șofer al TIR-ului, în timp ce promitea polițiștilor de frontieră suma de 1500 de euro pentru a nu fi verificat compartimentul de marfa al mijlocului de transport.


Totodată, a fost a organizată o acțiune comună, cu participarea autorităților de frontieră române și bulgare, care împreună cu autoritatea vamală au procedat la deschiderea compartimentului marfă al camionului unde au fost depistate 37 de persoane, cetățeni sirieni, irakieni și un cetățean turc, dintre care 24 bărbați, 6 femei și 7 copii. 


În cauză, față de șoferul turc s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită prev. de art. 290, alin. 1 Cod penal și trafic de migranți art. 263, alin. 1 Cod penal, față de acesta fiind luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.
De asemenea, migranții au fost predați Poliției de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6221 secunde