Rețea specializată în fraudarea cărților de credit, destructurată de polițiști

250
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției de Supravegheri Operative și Investigații - IGPR, au reușit, la data de 11 ianuarie a.c., în urma unei ample acțiuni, identificarea și destructarea unei grupări, formată din cetățeni bulgari, specializată în fraudarea cărților de credit.
În ultima periodă, la nivelul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au fost înregistrate mai multe sesizări cu privire la faptul că persoane necunoscute au retras din contul cardurilor bancare a unor cetățeni români suma de aproximativ 70.000 Lei.
În urma cercetărilor și informațiilor deținute a rezultat că suspecții au montat, în ultimele trei luni, echipamente de copiere a cardurilor la mai multe ATM-uri aparținând unei bănici comerciale din București.
De asemenea, s-a mai stabilit că retragerile frauduloase s-au efectuat de la bancomate din București, Constanța și orașul Kavarna din Bulgaria.
Astfel, la data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 14, s-a reușit prinderea în flagrant a lui Dimitar D., de 33 de ani, Nicolay I., de 32 ani, Ștefan H., de 34 de ani, toți cetățeni bulgari, în timp ce încercau să demonteze dispozitivele artizanale de copiere a datelor de pe banda magnetică a cardurilor și de înregistrare video a codului de securitate pin, aparatură ce o montaseră pe ATM-ul unei bănci comerciale din București.
Cu ocazia perchezițiilor efectuate asupra celor trei cetățeni bulgari și asupra autoturismului cu care se deplasau aceștia, au fost găsite dispozitive artizanale de copiat banda magnetică a cardurilor bancare, instrumente care erau folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor de pe bancomat, precum și mai multe carduri.
Împotriva celor trei bărbați a fost începută urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de deținerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deținerea instrumentelor de plată electronică falsificate, în vederea punerii în circulație și efectuarea de operațiuni financiare cu instrumente de plată electronice fără consimțămnâtul titularului, fiind reținuți pentru 24 de ore.
În cursul zilei de ieri, suspecții au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul BCCO București și Parchetul de pe lângă Tribunalul București, pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6942 secunde