Rețea de contrabandiști de țigări Constanța - Suceava, destructurată de polițiștii de frontieră

174

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, la începutul acestei săptămâni, trei cetățeni români care transportau peste 7.900 de pachete cu țigări de contrabandă. Totodată, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, polițiștii de frontieră au efectuat cinci percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța și Suceava, în urma cărora au fost ridicate, în vederea confiscării, 2.300 pachete de țigări de contrabandă și diverse sume de bani.


Astfel, luni, 8 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul Biroului Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere al Gărzii de Coastă, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ, în cadrul unor activități informativ-operative desfășurate în zona de competență, au oprit în trafic pentru control două autoturisme, înmatriculate în România. În mașini se aflau trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 41 și 48 de ani, domiciliați pe raza județului Constanța, despre care existau date că sunt implicați în activități de contrabandă.


În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit într-unul din cele două autoturisme 7.960 pachete de țigări fără timbru fiscal, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative.


Totodată, polițiștii de frontieră, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Constanța și Suceava, emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța - Secția penală, în vederea identificării și a altor cantități de țigarete provenite din contrabandă.


Astfel, în urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate în vederea confiscării 2.300 pachete cu țigări de contrabandă, diferite sume de bani și două autoturisme.


În total, au fost ridicate în vederea confiscării 205.200 țigarete de contrabandă (10.260 pachete țigări) diferite mărci, evaluate la 83.680 lei, diferite sume de bani și au fost indisponibilizate patru autoturisme, evaluate la 172.500 lei.


Cei trei cetățeni români sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentați Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6517 secunde