Restaurante și fast food-uri din Constanța, luate "la puricat" de ISU "Dobrogea"

195
Restaurante și fast food-uri din Constanța, luate

Articole de la același autor

Pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legislative din domeniul situațiilor de urgență, în perioada 3-5 noiembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a derulat o serie de acțiuni inopinate de verificare la obiective de alimentație publică cu afluență mare de persoane. 


Astfel, în această perioadă, s-au executat 10 controale la operatori economici, unde au fost constatate 28 de deficiențe, dintre care două au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acțiunilor de control preventive, au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale (16 avertismente și 6 amenzi), în cuantum de 13.000 lei. 


Principalele nereguli au constat în: instalații electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficiențe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situațiilor de urgență, neafișarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, nerespectarea reglementărilor privind fumatul în spații închise. 


"Având în vedere faptul că perioadele de week-end se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-și petreacă timpul liber în astfel de locații, recomandăm administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective să respecte numărul maxim de utilizatori prevăzut de legislația în vigoare și să aibă o preocupare sporită pentru solicitarea actului administrativ care să ateste securitatea beneficiarilor", spun reprezentanții ISU "Dobrogea". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6015 secunde