Remorcherul Grozavul, trimis de Forțele Navale să spargă gheața de pe Dunăre

1630
Remorcherul Grozavul, trimis de Forțele Navale să spargă gheața de pe Dunăre - img6482-1484918622.jpg

Articole recomandate

Remorcherul maritim Grozavul, din structura Centrului de Scafandri Constanța, a primit vineri ordin de marș din portul maritim, pentru a participa la o operațiune de spargere a podului de gheață de pe Dunăre, între bara Sulina și portul Tulcea.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), lt. col. Corneliu Pavel, principala misiune a remorcherului maritim Grozavul este de a interveni în sprijinul populației civile din Delta Dunării, între porturile Sulina și Tulcea. Misiunile principale ale navei vor fi spargerea gheții și asigurarea situațiilor de urgență, în colaborare cu autoritățile civile locale din județul Tulcea, în sprijinul populației civile. "Nava urmează să ajungă în această noapte în rada portului Sulina, unde va rămâne ancorată până sâmbătă dimineață, când va intra pe canalul Sulina și își va începe misiunea", a precizat reprezentantul SMFN.


Nava Grozavul este un remorcher maritim de salvare, cu deplasamentul de 3.600 tone și un echipaj alcătuit din 36 de marinari, ofițeri și maiștri militari. Nava are lungimea de 64,8 m, lățimea de 14,6 m și este propulsată de două motoare Diesel de 5000 CP ce-i asigură o viteză în marș de 12 noduri.


"Destinația principală a remorcherului Grozavul nu este spargerea ghețurilor, dar în situația producerii unor calamități naturale, nava este în măsură să execute și misiuni speciale, în folosul populației civile, precum misiuni de transport materiale și alimente, misiuni de transport de persoane și de ajutor umanitar", a precizat Pavel.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Șeful US Navy, în vizită la Constanța
Pagina a fost generata in 0.2945 secunde