Reguli obligatorii pentru șoferi, pentru a nu ajunge victime în accidente rutiere!

214
Reguli obligatorii pentru șoferi, pentru a nu ajunge victime în accidente rutiere! - politiarecomanda-1602607269.jpg

Articole de la același autor

Temperaturile se răcesc, iar meteorologii anunță coduri galbene de intemperii pentru următoarea perioadă. În aceste condiții, polițiștii constănțeni recomandă șoferilor să adopte o manieră preventivă de condus, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere și, la fel de important, să nu folosească telefonul mobil în timpul șofatului.

„Întrucât au fost anunțate schimbări ale vremii caracterizate prin intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să circule, atât în localități, cât și în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranță. În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când autovehiculul care circulă în față frânează brusc, trebuie mărită distanța în mers”, au subliniat reprezentanții IPJ Constanța.

Totodată, aceștia atrag atenția că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pe de altă parte, în împrejurările în care ploaia duce la reducerea vizibilității în oglinzile vehiculului, este recomandată folosirea luminilor, care „reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers”. „În aceste condiții, luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă”, au mai punctat oamenii legii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4145 secunde