Reguli noi pentru șoferi. Cardiacii și bolnavii de diabet vor obține mai greu permisul de conducere

554
2
Reguli noi pentru șoferi. Cardiacii  și bolnavii de diabet vor obține  mai greu permisul de conducere - diabeticii-1514901878.jpg
Persoanele care suferă de anumite afecțiuni vor putea obține mai greu eliberarea și reînnoirea permisului de conducere, începând din 1 ianuarie 2018, reiese dintr-un ordin de ministru, la cererea unei directive europene din anul 2016, anunță Ministerul Sănătății.

Potrivit ordinului de ministru semnat de Florian Bodog, "afecțiunile cardiovasculare pot determina o alterare bruscă a funcțiilor cerebrale, care constituie un pericol pentru siguranța rutieră, reprezentând un motiv pentru interzicerea, cu titlu temporar sau permanent, a conducerii unui autovehicul".

"În cazul în care un candidat sau un conducător auto cu diabet zaharat urmează un tratament medicamentos, eliberarea sau reînnoirea permiselor se efectuează numai pe baza avizului medicului diabetolog și, după caz, pe baza unor controale medicale periodice efectuate la intervale de maxim 5 ani; nu se eliberează și nu se reînnoiesc permisele de conducere în cazul candidaților sau conducătorilor auto cu hipoglicemie cronică gravă decât dacă solicitările sunt susținute de un aviz al medicului diabetolog și de efectuarea unor controale medicale periodice; în cazul hipoglicemiilor cronice grave în timpul orelor de activitate, permisul de conducere auto se eliberează sau se reînnoiește numai după ce au trecut 3 luni de la cel mai recent episod", se arată în documentul ministerului Sănătății. 

Comentează știrea

SpagaSinus
3 ianuarie 2018
O sa-i coste mai mult...

Cardiacii si cei care sufera de diabet,vor cotiza mai mult.Cei bolnavi se vor trata cu SpagaSinus Forte , ca sa obtina avizul medicului. PS.Regulile sunt bune, dar traim in Romania ,iar aici drumul spre Iad este pavat cu bune intentii.

De ce medicii nu raspund?
3 ianuarie 2018
Legea e pt toti

Sunt persoane cu boli psihice care au permis. De ce medicii care au eliberat adeverintele acelor persoane nu sunt la Poarta Alba? Numai in vara asta ati vazut cati soferi cu probleme psihice au descoperit politistii la volan?

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Septembrie 2017
Stire din Social : Când vine vaccinul antigripal
Pagina a fost generata in 0.5269 secunde