Reguli mai severe pentru taximetriști. Ce șoferi NU vor mai putea profesa

496
Reguli mai severe pentru taximetriști. Ce șoferi NU vor mai putea profesa - taxi1413986881-1453965670.jpg

Articole de la același autor

Nu ai cazierul "curat", nu mai poți să faci taximetrie. Guverul a stabilit condiții mai riguroase pentru șoferii de taxi.

Mai exact, un taximetrist care a fost condamnat la închisoare, chiar și cu suspendare, sau a încasat o amendă penală, nu mai are voie să profeseze.


De acum înainte, certificatul de cazier judiciar al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conțină mențiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru:

- infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice;

- infracțiuni privind traficul și consumul de droguri;

- infracțiuni contra vieții, sănătății și integrității corporale;

- infracțiuni privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile;

- infracțiuni contra libertății și integrității sexuale;

- infracțiuni contra patrimoniului;

Măsura este stabilită printr-o ordonanță adoptată în ședința de ieri a Guvernului. Executivul a completat și modificat Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Totodată, actul normativ va crea temeiul legal pentru Ministerul Transporturilor să reglementeze prin norme aprobate prin ordin de ministru existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere.

Certificatul de competență profesională va avea o valabilitate de 10 ani, iar pentru a-l obține trebuie îndeplinite o serie de condiții, între care: absolvirea liceului, cu sau fără diplomă de bacalaureat, participarea la curs și promovarea unui examen, conform normelor ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului transporturilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : TRUPA TAXI, ÎN DOLIU!
Pagina a fost generata in 1.3679 secunde