Regina-Mamă Elena va fi reînhumată la Curtea de Argeș

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
106
Regina-Mamă Elena va fi reînhumată sâmbătă, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.

Potrivit programului transmis de Familia Regală, slujba de înmormântare va începe la ora 12,00 în Catedrala istorică Arhiepiscopală și Regală și va fi oficiată de înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

La ceremonia religioasă vor asista Custodele Coroanei Române, Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria alături de Ducele Amedeo de Aosta, Principesa Mafalda (fiica Ducelui De Aosta) și Lord Peter Rosslyn (șeful Casei Principelui de Wales și Ducesei de Cornwall).

La ora 12,30 va începe procesiunea militară și religioasă către noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, unde se va desfășura ceremonia îngropării în pridvor, la care va participa doar Familia Regală. La momentul intrării sicriului în criptă vor fi trase 21 de focuri de armă, iar Muzica Militară va intona Imnul Național și Imnul Regal.

Ceremonia funerară se va încheia după ce Custodele Coroanei Române, Margareta, va ieși din catedrală cu stindardul Reginei-mamă împăturit și îl va da în grijă Aghiotantului Regal, pentru a fi expus ulterior în muzeul de la Săvârșin.

Pagina a fost generata in 0.4818 secunde