Rectorul Universității Ovidius și prorectorul Gabriela Stanciu, trimiși în judecată de DNA

1360
7
Rectorul Universității Ovidius și prorectorul Gabriela Stanciu, trimiși în judecată de DNA - epurestanciu1378381159-1379065873.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Dănuț-Tiberius Epure, în stare de arest preventiv, rector al Universității "Ovidius" din Constanța la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de luare de mită și folosirea, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. 


De asemenea, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Gabriela Stanciu, prorector al Universității "Ovidius" din Constanța la data faptelor, în sarcina căreia s-au reținut luarea de mită și folosirea, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. 


Trimiși în judecată sunt și Stere Tala, în sarcina căruia s-a reținut complicitate la luare de mită și Lucica Toader, pentru dare de mită. În rechizitoriul întocmit, procurorii spun că în perioada 27 iunie 2013 - 11 iulie 2013, Tiberius-Dănuț Epure a cerut 4.000 de euro, prin intermediul lui Stere Tala, pentru a-i pune la dispoziție, cu anticipație, subiectele la disciplinele de concurs la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, astfel încât o candidată să fie admisă în mod fraudulos la această facultate. 


"La data de 13 iulie 2013, după ce a primit suma de 4.000 de euro, inculpatul a remis persoanei de la care a primit banii mai multe pagini care conțineau câte 250 de întrebări pentru disciplinele de concurs biologie și chimie, inclusiv răspunsurile aferente. Ulterior, la data de 22 iulie 2013, Epure Tiberius-Dănuț i-a indicat aceleiași persoane subiectele stabilite pentru examen, precizându-i că persoana participantă la concurs trebuie să învețe numărul întrebării și literele aferente răspunsurilor corecte", spun anchetatorii.
În demersul său de pretindere și primire a celor 4.000 de euro, Epure a fost sprijinit de Stere Tala, care a intermediat relația cu persoana care a dat suma de bani. 


De asemenea, la data de 18 iulie 2013, rectorul a pretins de la o persoană suma de 5.000 de euro pentru a facilita admiterea unei candidate la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța. 


De asemenea, în cursul lunii iulie 2012, Gabriela Stanciu, în calitate de prorector al Universității "Ovidius", a primit de la Lucica Toader 1.500 de euro, cu titlu de mită, pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu și pentru a facilita admiterea fiicei sale la Facultatea de Farmacie din cadrul aceleiași universități. În cursul aceleiași luni, Gabriela Stanciu i-a pus la dispoziție inculpatei Toader Lucica câte 50 de subiecte, inclusiv răspunsurile corecte, subiecte selectate pentru disciplinele de examen biologie și chimie. În urma remiterii celor 1.500 de euro, primirii subiectelor și răspunsurilor de concurs, fiica învinuitei Lucica Toader a fost admisă pe locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța. 


La data de 30 iulie 2013, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a lui Tiberius-Dănuț Epure și Stere Tala pe un termen de 29 de zile. La data de 6 august 2013, Curtea de Apel București a luat față de Stere Tala măsura obligării de a nu părăsi țara pe un termen de 30 de zile. 


Față de Gabriela Stanciu, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile și au instituit obligarea acesteia de a nu exercita funcția de prorector al Universității "Ovidius" din Constanța. În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparținând celor doi. 


La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul M.A.I. – Direcția Generală Anticorupție. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Ilfov. 




Comentează știrea

filips
13 septembrie 2013
se face dreptate

Dupa 20 de ani in care acest abject a luat si a dat mita, in sfarsit a fost aruncat acolo unde ii este locul. O sa ia 5 ani cu executare. Va iesi din inchisoare in 3 ani. Toate cele bune si multa sanatate procurorilor DNA si judecatorilor bucuresteni!!!

NELU
13 septembrie 2013
ESTE NEVOIE

Mai veniti pe la Constanta, este nevoie de dvs. ca de aer. De lucru este berechet. BRAVO este un inceput bun.

NELU
13 septembrie 2013
NU ARE DE CE SA-I FIE FRICA

Dosarul penal este o CERTITUDINE.

asus
13 septembrie 2013
-

Nu are de ce sa nu promoveze examenele. Andreea Iliescu a prezentat faptele,fara sa le distorsioneze. E mare diferenta intre A I si Simona Anghel care il pupa pe epure de dimineata pana seara, in cel mai gretos mod posibil.Contra cost, dupa parerea mea.

Epure are cuc mic de iepure
13 septembrie 2013
Acest pedofilo-zoofil necroman trebuie incarcerat!

Acest ORDINAR (!!!) infect a fortat studente sa intretina relatii sexuale cu el, amenintandu-le cu restante si eventual pierderea anului scolar. Nu ne intereseaza cum, insa acest spagar pedofilo-zoofil trebuie sa ajunga in puscarie, unde I se va sparge rozeta. HA HA HA ! Epure, o sa te cam caci imprastiat. O fosta studenta de la Ovidius, transferata datorita acestui ORDINAR.

Ioana Bedivan
13 septembrie 2013
Sunt studenta, nu o ascund si vreau ca acest porc sa plateasca.

Ma bufneste rasul cand ma gandesc ce CV in engleza isi facuse nea Epure, plin de greseli gramaticale si cuvinte luate din dictionar. Acest berbec nu doar ca nu stapaneste lb. engleza, ci o poceste, la fel ca si economia la care se da mare as. Este un spagar care isi facea cartile cu ajutorul ideilor studentilor, el in cap nu are decat grasime si foame de bani. Sedere placuta in inchisoare, porcule.

trist, trist trist
13 septembrie 2013
victima

Voi o sa stati acolo unde va este locul, pentru ce ati facut. Noi insa, vom sta zi de zi cu monstrii pe care i-ati creat sa ne intunece viata, sa-i avem peste umar, langa ureche, in cap, dupa colt, pe strada, la piata. Rinocerii sunt printre noi si ne vegheaza! Intra pe geam, pe usa, prin gaura cheii si ne duhnesc a mizerie umana si a ticalosie. Teodosii e peste tot! Nu uitati!nFeriti-va!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3325 secunde